România – Record mondial: cel mai mare tricou din lume

RECORD. Cel mai mare tricou din lume, o replică a echipamentului echipei naționale de rugby a României, a fost expus, sâmbătă, pe stadionul Arcul de Triumf din București, articolul fiind omologat de Cartea Recordurilor.

Tricoul confecționat din 4 tone de material are 108,96 metri lungime și 74 de metri lățime. Materialul a fost realizat din plastic 100% reciclat din aproximativ 500.000 de pături, colectate în cadrul unei campanii de ecologizare.

“Este o oportunitate unică pentru noi, suntem cu astfel de proiecte de fiecare dată. Federația de rugby și rugbyștii români participă de fiecare dată la astfel de evenimente. Este o mândrie pentru noi să avem acest tricou uriaș cu tricolorul pe el. Poartă brățara României cu inserții ale drapelului național. Suntem aici să ne bucurăm, avem aici cel mai mare tricou de rugby din România și reprezintă însemnele naționale, acesta ar trebui să fie mesajul pe care îl transmitem astăzi. Mai ales că la reciclare au participat mulți copii. Ne-am propus un target de 250.000 de pături, dar am înțeles că am sărit de 500.000 și asta s-a făcut în câteva săptămâni”, a declarat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, în conferința de presă organizată la stadionul Arcul de Triumf.

El a precizat că echipa națională a României are echipament de joc realizat din materiale reciclate, anunțând că în luna august va fi prezentat tricoul oficial pentru Cupa Mondială din Franța.

“Echipamentele echipei naționale de rugby sunt echipamente reciclate, folosind exact același procedeu, acest lucru se întâmplă de mult timp. România va juca la Cupa Mondială, iar la jumătatea lunii august vom prezenta echipamentul de joc pentru competiția din Franța”, a declarat Petrache.

“Tricoul gigant” va fi transformat ulterior în 12.000 de tricouri care vor fi distribuite gratuit la evenimente.

Campania “Tricoul uriaș” a fost realizată de Asociația 11even, împreună cu Kaufland România și Federația Română de Rugby.

Evenimentul a fost perturbat de reprezentanții unei asociații ecologice care au protestat față de acțiunea de reciclare, afișând pancarte în timpul conferinței de presă. Aceștia s-au poziționat împotriva reciclării, pe care nu o consideră o soluție viabilă pentru ecologie, în comparație cu prevenirea folosirii plasticului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare