România s-a dovedit a fi cea mai ușor de explorat din punct de vedere lingvistic în Europa, pentru turiști și expatriați

TRAVEL. România este cea mai puțin dificilă țară europeană pentru turiști și expatriați din punct de vedere lingvistic, potrivit pieței globale de învățare a limbilor străine Preply.

România are doar trei limbi oficiale vorbite (română, maghiară și germană) și, de asemenea, cel mai mic număr de dialecte regionale, și anume cele din Muntenia, Moldova și Banat.
O lecție privată de limbi străine în România este, de asemenea, a treia cea mai ieftină din Europa, la aproximativ 15 EUR, ceea ce permite expatriaților oportunități ample de a învăța.

Pe locurile doi și trei urmează Irlanda, Portugalia și Serbia – ultimele două ocupând împreună locul trei. Irlandezii vorbesc doar engleza și galica, dar au și patru dialecte regionale. O lecție de galică va costa, de asemenea, în jur de 23 de euro.

Portugalia, pe de altă parte, are o singură limbă vorbită, portugheza, dar zece variante regionale diferite. De asemenea, această țară se află în topul celor mai ieftine locuri din Europa pentru a lua o lecție de limbă, cu o medie de 21 de euro pe sesiune. Pe locul al treilea se află Serbia, cu lecții de limbi străine mai ieftine (19 EUR) și doar două limbi oficiale – sârba (primară) și albaneza.

De cealaltă parte a spectrului se află Republica Cehă, cea mai dificilă țară în ceea ce privește obstacolele lingvistice. Lecțiile private de limbi străine pot costa în medie până la 72 EUR și, deși în această țară este înregistrată o singură limbă (cehă), Republica Cehă are în total 26 de dialecte și accente vorbite.

Franța și Elveția completează topul celor mai dificile trei țări. Prima are 40 de dialecte și accente regionale unice, în timp ce cea de-a doua recunoaște patru limbi oficiale diferite (germană, franceză, italiană și romanică) și, de asemenea, are un scor slab în ceea ce privește cunoașterea limbii engleze.

Alte țări reprezintă o provocare pentru cei dornici să se integreze din punct de vedere lingvistic. Olanda are 70 de accente și dialecte regionale diferite, urmată de Norvegia (60), iar Marea Britanie și Turcia împreună (fiecare cu 52).

Fondată în 2012, Preply este o piață globală de învățare a limbilor străine, care pune în legătură 140.000 de tutori cu zeci de mii de studenți din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare