România scrie istorie la Olimpiada Internațională de Fizică și se clasează pe primul loc în Europa și pe al treilea loc în clasamentul pe națiuni

OLIMPIADĂ. România s-a clasat pe primul loc în Europa și pe locul 3 în clasamentul pe națiuni la Olimpiada Internațională de Fizică, după China și Coreea de Sud, aflate la egalitate pe primul loc, și Statele Unite, care au reușit să-și asigure locul secund, anunță Ministerul Educației.

Reușita la această disciplină vine după cea din cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică, în urma căreia România a reușit o performanță istorică, clasându-se pe locul 4 în clasamentul pe națiuni.

La Olimpiada Internațională de Fizică, desfășurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10-17 iulie, au participat 398 de elevi din 84 de țări.

Lotul României, coordonat de prof. dr. Delia Davidescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, este format din:
Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur, poziția a 7-a in clasamentul general

Oros Vlad Ștefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, clasa a XII-a, medalie de aur
Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur
Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de argint
Tudose Rareș Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a X-a, medalie de argint
Profesorii observatori sunt Victor Păunescu, Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu, București, și Golcea Sandu Mirel, Colegiul Național C. D. Loga, Timișoara.

”Felicitări! Mulțumiri tuturor celor care se dedică performanței în educație!”, conchide Ministerul Educației.

 

sursa caleaeuropeana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare