România se pregătește să facă față unui anticiclon puternic: Ninsori, lapoviță și ploi în mai multe regiuni, temperaturile scad

METEO. România se confruntă cu o schimbare majoră a vremii în următoarele zile, pe măsură ce un anticiclon puternic își face simțită prezența. Prognozele meteorologice indică apariția ninsorilor, ploilor și lapoviței în mai multe regiuni ale țării, iar temperaturile vor cunoaște o scădere semnificativă, în special începând de săptămâna viitoare.

Anticiclonul lovește România. Ninsori și ploi în mai multe regiuni
Deși weekend-ul va debuta cu temperaturi caracteristice primăverii în vestul și sud-vestul țării, vremea se va răci treptat, iar în anumite zone se vor înregistra scăderi termice încă de astăzi. Anticiclonul puternic, care și-a făcut simțită prezența în estul Europei, se îndreaptă acum spre România. Vineri dimineața, temperaturile au scăzut sub zero grade pe întinderi extinse din nord, vest, sud și centru.

Cu toate acestea, meteorologii prognozează că, către prânz, temperaturile vor oscila între 10 și 13 grade Celsius în jumătatea vestică și majoritatea Munteniei. În regiunile Dobrogea, Moldova și Câmpia Bărăganului, temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 9 grade Celsius. Sâmbătă dimineața se va menține rece în cea mai mare parte a țării, conform datelor furnizate de Meteoradar. Pe parcursul zilei, temperaturile vor urca până la 14 grade sau chiar 16 grade în Crișana, Banat și sud-vestul Transilvaniei.

Prognoza pentru schimbarea vremii
Ziua de duminică aduce o schimbare accentuată a vremii. Dacă dimineața temperaturile vor fi relativ ridicate, mai ales în sud unde se vor înregistra până la 16 grade Celsius, situația se va schimba în a doua parte a zilei. Cerul se va înnora și se prevăd ploi în regiunile sudice, în timp ce la munte sunt anticipate ninsori și lapoviță. Spre seară, se așteaptă chiar și fulgi de nea în zonele înalte din estul Transilvaniei.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a transmis că temperaturile minime în următoarele nopți vor fi coborâte, apropiindu-se de normele date de calendar, și chiar sub acesta, în special în depresiunile din estul Transilvaniei, unde valorile pot ajunge la -9…-10 grade Celsius, comparativ cu 4…5 grade Celsius în restul țării. Specialiștii avertizează că la începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor scădea în aproape toate regiunile, indicând o vreme răcoroasă, însă în limitele normale pentru această perioadă a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare