România se transformă într-un hub regional web3.0 – pregătirea reglementării industriei crypto

CRYPTO. La dezbaterea The StakeBorg Talks, pe tema „Cum poate deveni România un hub web3.0 regional” au participat, din partea autorităților, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sabin Sărmaș, deputat și președinte al Comisiei pentru TIC din Camera Deputaților, Alin Chițu, Secretar de Stat la Ministerul Finanțelor și Sorin Ion, Secretar de Stat la Ministerul Educației. Din partea industriei blockchain au participat Vlad Mercori, fondator StakeBorg, Lucian Todea, cofondator și COO MultiversX (Elrond), Felix Crișan, cofondator și CTO Netopia, Andrei Brătucu, Manager Crypto Vineri.

Sunt cel puțin 500.000 de români care investesc în crypto, de patru ori mai mulți decât cei care investesc la Bursa de Valori București. Toți acești oameni așteaptă soluții și reglementare. Mai mult decât atât, avem deja programatori și ingineri blockchain recunoscuți la nivel internațional. În loc să facă outsourcing, aceștia trebuie susținuți pentru a construi în România, pentru a genera noi locuri de muncă și pentru a plăti taxe și impozite aici. Or, acest lucru nu poate fi realizat decât prin asigurarea unui cadru legislativ care să ofere predictibilitate și să susțină inovația. Acesta a fost obiectivul pentru care, la ultima dezbatere The StakeBorg Talks, am invitat la aceeași masă reprezentanți ai autorităților centrale și profesioniști români care creează plus valoare în industria blockchain. M-am bucurat să văd că toți cei prezenți s-au arătat deschiși în a sprijini obiectivul la care noi, la StakeBorg, lucrăm de doi ani de zile și anume ca România să devină un hub regional web3.0”, declară Vlad Mercori.

De asemenea, la finalul dezbaterii, președintele Comisiei pentru TIC din Camera Deputaților a promis organizarea unui grup de lucru la Parlament care să aibă în vedere atât protejarea românilor care investesc în crypto cât și identificarea nevoilor pe care startupurile din această industrie le au, pentru a crea plus valoare în România și pentru a fi competitive cu cele din plan internațional.

În România există aproximativ 500.000 de investitori în crypto, de patru ori mai mulți decât cei care investesc la Bursa de Valori București (BVB), a declarat Vlad Mercori, CEO StakeBorg, în cadrul conferinței The StakeBorg Talks. Pentru a-i proteja pe aceștia și, totodată, pentru a impulsiona competitivitatea României în ceea ce privește tehnologiile emergente, Sabin Sărmaș, deputat și speaker în cadrul conferinței, a anunțat formarea unui grup de lucru în Parlament pentru reglementarea industriei crypto.

Seria de conferințe „The StakeBorg Talks” își propune să aducă în prim plan impactul tehnologic și cultural pe care tehnologia blockchain îl poate genera. La dezbaterile moderate de Vlad Mercori, CEO StakeBorg, sunt invitați antreprenori de succes, artiști, lideri politici și profesioniști din industrii emergente. Printre aceștia, se numără Beniamin Mincu, fondator Elrond, Paul Olteanu, fondator Mind Architect, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării sau Dragoș Stanca, președinte BRAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare