România și Moldova semnează acorduri privind digitalizarea cu Microsoft și UiPath

DIGITALIZARE. România și Moldova au semnat recent acorduri trilaterale cu Microsoft și UiPath cu scopul de a avansa proiectele de digitalizare în ambele țări.

Mai exact, guvernele celor două țări au stabilit un Memorandum de înțelegere (MoU) cu Microsoft, care urmărește să avanseze și să accelereze proiectele de transformare digitală. Aceștia au semnat, de asemenea, un Acord de colaborare cu UiPath, cu scopul de a crește nivelul de competențe digitale ale personalului administrației publice și de a îmbunătăți infrastructura și capacitățile digitale din România și Moldova.

Memorandumul de înțelegere formalizează planurile pentru România și Moldova de a crea și implementa un spațiu digital comun care să permită schimbul de cunoștințe, tehnologii și expertiză tehnică.

Microsoft va moderniza capabilitățile tehnice și va îmbunătăți eficiența operațională în sectoarele public și privat. Toate părțile vor colabora pentru dezvoltarea sectoarelor IT naționale din România și Moldova prin construirea infrastructurii digitale, accelerarea serviciilor de e-guvernare, dezvoltarea politicilor legislative bazate pe cloud-first și creșterea competențelor digitale, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Cercetare, inovare și digitizare.

„Tehnologiile Microsoft sunt cele mai utilizate în sectorul public din Republica Moldova. Ele oferă soluții eficiente pentru un spectru foarte larg de probleme”, a declarat viceprim-ministrul Republicii Moldova Iurie Țurcanu.

Directorul general al Microsoft România, Bogdan Putinică, a declarat, la rândul său, că parteneriatele de succes se bazează pe transparență, încredere și o agendă comună în beneficiul reciproc. „Prin dezvoltarea unui spațiu digital comun pentru schimbul de tehnologie, abilități și idei, ne vom asigura că România este capabilă să valorifice beneficiile economice și societale care vin din infrastructurile și sistemele digitale rezistente și sigure”, a adăugat el.

Acordul de cooperare dintre guvernele celor două țări și UiPath este stabilit pe principii directoare similare. Vine după o discuție trilaterală privind ecosistemul digital din România și Republica Moldova și necesitatea stringentă a celor două state de a dezvolta și lansa inițiative comune pentru transformarea digitală.

Rolul UiPath va fi de a sprijini eforturile guvernamentale de dezvoltare a tehnologiei informației în sectoarele public și privat din România și Republica Moldova prin infrastructură digitală îmbunătățită, politici moderne și competențe digitale diseminate pe scară largă. Compania va ajuta, de asemenea, dezvoltarea unui spațiu digital comun pentru creșterea calității serviciilor electronice și asigurarea unui mediu digital sigur pentru toți cetățenii României și Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare