România trimite a doua echipă de căutare și salvare în Turcia

SOLIDARITATE. Autoritățile române au decis să trimită o a doua echipă RO-USAR în Turcia pentru a ajuta la căutarea și salvarea supraviețuitorilor cutremurelor care au ucis mii de oameni în Turcia și în Siria vecină. Echipa specializată de salvare va fi însoțită de doi medici și două asistente și patru echipe canine.

Potrivit aceleiași decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Apărării (MApN) a fost autorizat să asigure transportul echipelor de salvare și al echipamentelor din alte state care oferă sprijin Turciei.

Prima echipă RO-USAR a plecat în Turcia luni, 6 februarie, și a fost trimisă în provincia Hatay, într-o localitate din apropierea orașului Antakya. În prima lor misiune, au găsit și recuperat o familie de trei (soț, soție și copil) de sub dărâmături. Potrivit informațiilor de la Departamentul pentru Situații de Urgență, părinții au fost salvați de vii, dar copilul lor de 10 luni nu a supraviețuit.

Primei echipe RO-USAR i s-a atribuit o nouă zonă de intervenție în partea de nord-vest a Antakya. Acolo, salvatorii români au reușit să salveze un bărbat de 40 de ani, cu un picior înfipt sub o grindă de beton. În momentul în care această poveste a fost publicată, ei lucrau pentru a salva un tânăr de 16 ani dintr-o clădire prăbușită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare