România verifică dacă TikTok ridică probleme de securitate

SECURITATE. Recent, autoritățile din România au demarat o analiză la nivel guvernamental pentru a vedea dacă aplicația TikTok, folosită în prezent fără interdicții chiar și de parlamentari și instituții publice, prezintă amenințări de securitate în cazul României, a anunțat ministrul digitalizării, Sebastian Burduja.

În acest sens, acesta a precizat că o decizie va fi emisă atunci când analiza va fi finalizată.

În schimb, Comisia Europeană a interzis personalului său să utilizeze TikTok, invocând preocupări legate de practicile de securitate și de colectare a datelor ale aplicației deținute de compania chineză ByteDance.

Personalului i s-a ordonat să șteargă aplicația de pe telefoanele lor mobile și de pe dispozitivele de lucru, inclusiv de pe dispozitivele personale care utilizează aplicații de lucru.

Întrebat ce risc de atacuri cibernetice presupune utilizarea TikTok și în România, ministrul Sebastian Burduja a spus că „este un lucru pe care îl evaluăm în prezent cu toate instituțiile implicate”, potrivit Profit.ro.

În contextul politico-legal, ministrul a mai arătat că legea securității cibernetice, recent adoptată și declarată constituțională, poate permite intervenția în astfel de cazuri.

 

Sursa financiarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare