România,locul I pe podium la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

MEDALII. România a obținut locul întâi pe podium la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, conform unui anunț făcut de Ministerul Educației. Ceremonia de premiere a avut loc miercuri, la Kutaisi, în Georgia, unde s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a competiției la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări.

România a dominat clasamentul, ocupând primul loc în ceea ce privește medaliile, și a continuat să demonstreze suprematia sa în domeniul informaticii, fiind singura țară care a reușit să obțină medalia de aur la fiecare dintre cele șapte ediții anterioare ale competiției, a subliniat Ministerul Educației.

Echipa României a obținut un impresionant palmares, cu o medalie de aur și trei de argint. Câștigătorii sunt:

-Iorgulescu Andrei Paul, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, care a primit medalia de aur.
-Neacșu Matei, de asemenea de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, care a obținut o medalie de argint.
-Petrean Roland, de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău, care a fost recompensat cu o medalie de argint.
-Mureșan Luca Valentin, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, care a adus acasă o medalie de argint.

Echipa românească a beneficiat de coordonarea dedicată a reprezentanților Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, care au avut responsabilitatea selecției și pregătirii loturilor reprezentative.
Menționăm în mod special pe Daniela Lica de la Centrul Județean de Excelență Prahova și pe Bogdan-Ioan Popa de la Universitatea București, care au contribuit semnificativ la acest succes remarcabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare