Românii din Nürnberg stabilesc două recorduri mondiale – cel mai lung și cel mai greu brâu tradițional

RECORD. Centrul Cultural Româno-Moldo-German “Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a reușit să stabilească două recorduri mondiale impresionante. Primul record este pentru cel mai lung brâu românesc, măsurând 1.667,41 metri, iar al doilea pentru cel mai greu brâu, cântărind 70 de kilograme.

Confecționarea brâului a durat trei luni, începând cu 24 februarie 2024, de Dragobete, până pe 23 iunie, de Ziua Iei. Românii din toată lumea au fost invitați să contribuie la realizarea acestui proiect, fiecare fiind rugat să coase sau să țese manual un brâu de cel puțin un metru.

Proiectul a atras participarea a peste 1.000 de persoane din diverse țări, de la Noua Zeelandă până în Republica Moldova. O asociație a trimis chiar și 40 de metri de brâu. Fiecare participant a avut libertatea de a alege modelul brâului, singura cerință fiind ca acesta să aibă o lățime de 7-8 centimetri și o lungime de cel puțin 1,5 metri.

Brâul românesc a fost măsurat în centrul orașului Nürnberg, pe Jakobsplatz, de o comisie de la Cartea Recordurilor. Procesul de măsurare a durat mai bine de trei ore. Ionela van Rees-Zota, coordonatoarea Asociației “Dacia e.V. Germania” și a Centrului Cultural Româno-Moldo-German, a mulțumit tuturor celor implicați, subliniind efortul și răbdarea de care au dat dovadă.

Această realizare nu este doar o demonstrație a măiestriei și dedicației românilor, ci și o celebrare a tradițiilor culturale românești. Confecționarea brâului a fost un prilej de a uni românii din întreaga lume într-un efort comun, evidențiind importanța păstrării și promovării patrimoniului cultural.

Recordurile stabilite de Centrul Cultural Româno-Moldo-German “Dumitru Dorin Prunariu” sunt o dovadă a spiritului de colaborare și a pasiunii pentru tradițiile românești. Aceste realizări vor rămâne o parte importantă a istoriei culturale a comunității românești din diaspora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare