Românii în vârstă de 35-44 de ani manifestă un interes crescut pentru înființarea de companii, cu accent pe domeniul IT

STUDIU. Conform datelor furnizate de StartCo, o platformă specializată în furnizarea de servicii pentru înființarea și administrarea online a companiilor, București rămâne un centru central pentru dezvoltarea de start-up-uri, fiind urmat aproape de Cluj-Napoca și alte orașe din regiune. În perioada ianuarie-octombrie 2023, 30% dintre noile persoane fizice autorizate (PFA) înregistrate se axează pe domeniul tehnologiei, în timp ce 26,6% sunt orientate către IT.

Alte sectoare care atrag antreprenorii pentru înființarea de afaceri includ comerțul online (20,58% din firmele nou-înființate și 9,16% din PFA-uri), marketing și consultanță (11,32% din noile afaceri și 12,79% din PFA-uri) și învățământul alternativ (7,54% din PFA-urile nou-înființate). Majoritatea start-up-urilor înregistrate în 2023 prin intermediul platformei StartCo (39,46%) au sediul în București, în timp ce Cluj-Napoca domină regiunea cu o pondere de 10,75%, situându-se la o mică diferență față de procentajul total al altor trei orașe importante, respectiv Iași, Timișoara și Brașov, care au contribuit cu 12,3% la noile afaceri înregistrate.

Apetitul românilor pentru a-și înființa propriile afaceri este cel mai ridicat în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (27,5%), urmat de segmentul de vârstă 45-54 ani (24%), tinerii între 25 și 34 de ani (20%) și cei cu vârste între 18 și 24 de ani (11%).

StartCo, platforma prin intermediul căreia au fost înființate mii de start-up-uri în România, oferă, de asemenea, servicii de emitere a facturilor și contabilitate online pentru antreprenorii care doresc să-și simplifice procesele administrative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare