Românii nu trebuie să se îngrijoreze: Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre facturile de energie

ENERGIE ELECTRICĂ. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis un mesaj îmbucurător pentru consumatorii de energie din România, oferind asigurări cu privire la prețurile plafonate la curent și gaze în această iarnă. El a subliniat faptul că, în conformitate cu legea, 5 milioane de gospodării din țară plătesc lunar doar 35 de lei pentru energia electrică, iar gazul din România se situează pe locul patru în topul celor mai ieftine gaze din Uniunea Europeană.

Facturile la energie – Simplificate pentru înțelegere
Ministrul a recunoscut că factura la curent poate părea complicată, dar a încercat să o simplifice și să ofere explicații clare pentru consumatori. El a menționat că există reguli europene care impun un anumit format, dar a creat un clip informativ pentru a ajuta oamenii să înțeleagă principalele date dintr-o factură.

“Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor. Trebuie doar să înțelegem lucrurile,” a subliniat ministrul Energiei în mesajul său.

Plata facturilor cu Cardul de Energie
Un alt aspect important adus în discuție este posibilitatea plății facturilor cu cardul de energie. Ministrul a explicat că românii pot plăti facturile cu cardul, fără a scoate banii de pe card. Cu toate acestea, există o excepție pentru cei care doresc să cumpere lemne. Aceștia pot încasa banii la poștă pentru a plăti materialul lemnos, dar există reguli stricte privind primirea și cheltuirea banilor.

Procedura de încasare a banilor pentru lemne
Potrivit legii, beneficiarii pot încasa în numerar, la oficiile poștale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc. Procedura necesită prezentarea cardului de energie valabil, actului de identitate, documentelor justificative emise începând cu august 2022 și până la 27 decembrie 2023 (cum ar fi avizul de însoțire a mărfii, factura, bonuri fiscale), și a contractului privind furnizarea materialului lemnos la domiciliu sau reședință.

Ministrul Energiei a reiterat importanța înțelegerii facturilor și a subliniat angajamentul Guvernului de a asigura accesibilitatea la energie pentru toți cetățenii, făcând totodată procesul de plată mai facil pentru beneficiarii sprijinului.

În concluzie, românii sunt încurajați să folosească cu încredere cardul de energie pentru a plăti facturile și să se informeze corect pentru a evita orice confuzie legată de proceduri sau costuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare