Românii sunt îndemnați de ANPC să ridice sumele de rambursat de la Raiffeisen Bank S.A.

DESPĂGUBIRI. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis un apel către sutele de români care au de recuperat sume importante de bani de la Raiffeisen Bank S.A., îndemnându-i să se prezinte la unitățile băncii pentru a intra în posesia acestor fonduri.

Potrivit ANPC, beneficiarii implicați sunt atât foști, cât și actuali clienți ai Raiffeisen Bank, care au avut credite în lei, euro sau dolari între 2006 și 2009, și care erau în derulare la data de 20 octombrie 2017. ANPC a dispus restituirea dobânzilor recalculate în urma unor erori de calcul constatate în această perioadă.

Erorile de calcul au determinat încasarea unor sume fără temei legal de la debitori, iar ANPC a sancționat banca și a dispus restituirea sumelor încasate în plus. Astfel, nu mai puțin de 9.155 de credite deschise la Raiffeisen Bank sunt afectate, cu o sumă totală de peste 19 milioane de euro ce urmează să fie rambursată consumatorilor.

Până în prezent, ANPC a constatat că aproximativ 92% din totalul sumelor aferente acestui Ordin au fost recuperate, dar există încă o diferență de aproximativ 8%, care provine din lipsa prezentării la bancă a unor titulari de contracte de credit.

De aceea, ANPC recomandă tuturor consumatorilor persoane fizice și/sau moștenitorilor acestora să se prezinte la oricare dintre sucursalele Raiffeisen Bank din țară pentru a intra în posesia sumelor de rambursat, indiferent de situația actuală a creditului.

Această măsură vine în contextul în care ANPC își continuă eforturile de protejare a drepturilor consumatorilor și de asigurare a transparenței și corectitudinii în relația cu operatorii economici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare