Romsilva donează 600.000 de puieți forestieri voluntarilor implicați în împăduriri

DONAȚIE. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin direcțiile silvice din subordine, lansează o inițiativă generoasă de a oferi 600.000 de puieți forestieri sub forma unei sponsorizări voluntarilor implicați în campania de împăduriri din această toamnă. Această acțiune vizează împădurirea terenurilor din afara fondului forestier național.

Beneficiarii acestei sponsorizări cu puieți forestieri pot fi persoane fizice sau juridice care nu urmăresc scopuri comerciale și care dețin teren sau au acordul proprietarului terenului care urmează să fie împădurit. Solicitările pot fi adresate direct direcțiilor silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

De menționat este faptul că în perioada 2017-2022, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a oferit ca sponsorizare un impresionant număr de 2.260.100 de puieți forestieri voluntarilor implicați în împădurirea terenurilor din afara fondului forestier, cu o valoare totală de peste 2 milioane de lei. Personalul silvic din cadrul Romsilva a oferit voluntarilor, la cerere, asistența tehnică necesară pentru aceste acțiuni de împădurire desfășurate în afara fondului forestier național.

Cu ajutorul acestor puieți forestieri, au fost împădurite aproximativ 560 de hectare de terenuri aflate în afara fondului forestier național, contribuind astfel la extinderea suprafeței de pădure în România.

De-a lungul aceluiași interval de timp, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a valorificat către persoane fizice sau juridice nu mai puțin de 16,4 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele proprii, generând venituri de 21,9 milioane de lei.

Este important de menționat că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva produce anual în pepinierele silvice peste 30 de milioane de puieți forestieri din 60 de specii, precum și peste 1 milion de puieți ornamentali.

Această inițiativă subliniază angajamentul Romsilva față de creșterea suprafeței de pădure din România și susține eforturile de împădurire în afara fondului forestier național.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri, reprezentând aproximativ 48% din suprafața totală de pădure a țării și oferă servicii silvice pentru aproximativ un milion de hectare de pădure aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% au certificarea managementului forestier în standard internațional, ceea ce subliniază angajamentul lor pentru gestionarea sustenabilă a resurselor forestiere din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare