Rover-ul InSight al NASA trimite ultima sa fotografie de pe planeta Marte

COSMOS. După o misiune de peste patru ani, Rover-ul InSight al NASA, aflat pe planeta Marte, a transmis ceea ce ar putea fi ultimul mesaj de pe Planeta Roșie, acolo unde se află pentru a dezvălui secretele interioriului planetei, relatează The Guardian.
Din cauza prafului marțian acumulat pe panourile șal e solare, dispozitivul spațial va rămâne fără energie.

Capacitatea de generare de energie a aparatului spațial continuă să scadă, în condițiile în care praful marțian care a acoperit panourile sale solare se îngroașă. Finalul este așteptat în câteva săptămâni.”, anunțase NASA în data de 2 noiembrie.

Un mesaj publicat pe contul de Twitter al InSight, luni, arată că rover-ul va rămâne fără energie curând și a transmis ceea ce va fi, cel mai probabil, ultima sa fotografie făcută pe suprafața planetei Marte.
Mai am foarte puțină energie, așa că aceasta ar putea să fie ultima fotografie pe care o pot trimite. Nu vă faceți griji pentru mine, însă: perioada petrecută aici a fost și productivă și limpede. Dacă voi mai putea da mesaje echipei mele, o voi face, dar mă voi închide aici, foarte curând. Vă mulțumesc că ați fost cu mine”, se arată în mesajul de pe Twitter.

De la lansarea sa, InSight a măsurat peste 1.300 de evenimente seismice, peste 50 dintre acestea furnizând informații și semnale clare cu privire la poziția lor pe planetă. Rover-ul a oferit, de asemenea, informații cu privire la straturile interioare ale scoarței marțiene, la miezul său lichid și la rămășițele câmpului magnetic ale planetei, condițiilor meteo și activității seismice.

NASA nu va declara misiunea încheiată până ce InSight nu ratează cel puțin două contacte cu nava spațială aflată în orbita planetei Marte care trimite mesajele sale pe Pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare