S-a deschis pârtia de ski de la Sovata

IARNA.S-a deschis pârtia de schi din Sovata, iar iubitorii sporturilor de iarnă sunt invitați să se bucure de zăpada proaspăt căzută în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, între orele 10:00 și 17:00. Este o oportunitate excelentă de a profita de primele zile de iarnă și de a petrece timp în aer liber, practicând schi, săniuș, bulgăreală sau luând o plimbare relaxantă în jurul Lacului Ursu pentru a admira frumusețea mantică argintie care a acoperit stațiunea.

În contextul condițiilor meteorologice din ultimele zile, cu ninsori generoase, stratul de zăpadă în zona montană a județului Mureș variază între 20-40 cm în masivul Gurghiu și 35-55 cm în masivul Călimani. Anumite zone alpine pot prezenta acumulări mai mari de peste 1 metru în jgheaburi sau la limita dintre pădure și golul alpin, cu perspectiva unei creșteri a grosimii în săptămânile următoare.

Cu privire la aceste condiții, Serviciul Public SALVAMONT Mureș al Consiliului Județean Mureș emite recomandări pentru cei care doresc să exploreze munții:

Să țină cont de atenționările privind vremea nefavorabilă, evitând traseele montane care trec prin creste sau cele dificile de acces în zona de creastă, având în vedere că vizibilitatea redusă poate face orientarea dificilă;
Să pornească la drum în orele matinale, având în vedere că în perioada de iarnă se întunecă devreme, iar condițiile meteo pot influența timpii de parcurgere a traseelor;
Să fie echipați corespunzător, inclusiv cu ghete de iarnă, parazăpezi, jachetă de vânt, polar, rucsac, căciulă, ochelari, apă, mâncare și lanternă;
Să dețină numerele de telefon ale serviciului salvamont și să se asigure că traseul ales este deschis;
Să abordeze traseele montane în funcție de nivelul lor de pregătire fizică și dotarea cu echipament.
De asemenea, se recomandă ca autovehiculele destinate accesului în zona montană să fie echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante.

Traseele marcate cu punct roșu între Poiana Izvoarelor și Șaua Negoiu, cele marcate cu cruce roșie între Poiana Izvoarelor și Coada Pietrosului, precum și traseul marcat cu cruce roșie Valea Ilvei – Cucumberț sunt momentan nerecomandate.

Pentru situații de urgență, se recomandă apelarea numărului de urgență 112, iar pentru informații privind zona montană a județului Mureș, Salvamont Mureș poate fi contactat la numerele de telefon 0725 826668 și 0728289442.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare