S-a finalizat construcția noului AEROPORT Internaţional Braşov-Ghimbav

TRAVEL. 25 mai – Construcția aeroportului internațional Brașov-Ghimbav din centrul României, în valoare de 84,5 milioane de lei (18,3 milioane de dolari/17 milioane de euro), a fost finalizată, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea.

Din valoarea totală a proiectului, 24,4 milioane de lei au fost alocate pentru lucrările de construcție și amenajări ale clădirii de contingență, iar restul de 60,1 milioane de lei au finanțat achiziția și implementarea sistemelor de navigație și a sistemelor conexe, a precizat Veștea, miercuri, într-o postare pe o rețea de socializare.

“Este un moment istoric pentru noi, administrația publică județeană, să anunțăm că am finalizat cel mai important obiectiv de investiții din istoria de după 1989 a județului Brașov, realizat în mare parte din resurse financiare proprii”, a adăugat acesta.

Lucrările la noul aeroport au fost executate de un consorțiu local format din specialistul în infrastructură tehnică UTI Construction and Facility Management și compania de construcții Bog’Art, a precizat Veștea într-o postare anterioară pe rețelele de socializare.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav urmează să fie inaugurat pe 15 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare