S-a lansat Academia de Sustenabilitate, prima platformă socială și de educație dedicată IMM-urilor din România, cu acces gratuit

SUSTENABILITATE. Social Innovation Solutions lansează Academia de Sustenabilitate, prima platformă socială și de educație sustenabilă dedicată microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii din România. Academia de Sustenabilitate are scopul de a ajuta IMM-urile dornice să adopte strategii de sustenabilitate și urmărește creșterea numărului de afaceri sustenabile din România. Accesul în platformă este gratuit, realizându-se prin crearea unui cont pe academia-de-sustenabilitate.ro.

Platforma Academia de Sustenabilitate ghidează antreprenorii în transformarea modelelor de business și în creșterea profitabilității pe termen lung, oferindu-le conținut relevant și gratuit despre sustenabilitate, sub forma unor module digitale și a unor webinarii interactive și de networking. Totodată, prin intermediul Academiei, antreprenorii au oportunități de networking direct în platformă și pot întâlni, astfel, posibili parteneri de business.

Academia are două componente importante: educație și comunitate. În cadrul Academiei de Sustenabilitate, participanții au acces la conținut relevant care îi ajută în dezvoltarea abilităților și cunoștințelor în domeniul sustenabilității pentru a face față provocărilor curente și viitoare. Aceștia vor avea la dispoziție 11 module de învățare compuse din informații practice și utile, despre provocările cu care se confruntă antreprenorii în zona sustenabilității.

Informațiile din cadrul modulelor educaționale sunt completate de peste10 webinarii susținute de experți naționali și internaționali și de o listă de instrumente, resurse și referințe relevante adaptate la cerințele pieței. Printre resursele aflate la dispoziție se numără conținut despre accesarea finanțărilor sustenabile și verzi, fiscalitate adaptată obiectivelor de mediu, comunicarea sustenabilității, inovații în tehnologii pentru sustenabilitate, economie circulară, raportare nefinanciară precum și zeci de studii de caz.

Adoptarea noilor tehnologii și sustenabilitatea vor fi principalii factori perturbatori pentru mediul de business în următorii cinci ani, iar prin Academia de Sustenabilitate vrem să ajutăm companiile să transforme aceste provocări în avantaje competitive. Academia are la bază experiența noastră din transformarea și accelerarea a sute de start-upuri din România, o rețea globală de experți cu care lucrăm de peste cinci ani, dar și parteneri pe termen lung precum Fundația Coca-Cola și BCR. Ne dorim ca, alături de antreprenorii și experții din România, să facem din România una dintre cele mai importante destinații de business sustenabil din Europa Centrală și de Est”, a declarat Ciprian Stănescu, Președinte și CEO al Social Innovation Solutions, inițiator al Academiei de Sustenabilitate.

Ideea acestui proiect a pornit de la două deziderate majore: determinarea europenilor de a reconstrui o societate mai echitabilă, mai sănătoasă și mai prosperă, garantând în același timp un viitor sustenabil planetei noastre și prioritatea Fundației Coca-Cola de a sprijini dezvoltarea de comunități sustenabile. Sustenabilitatea este un subiect din ce în ce mai prezent în discuții, dar încă neînțeles de către mulți. Pentru că știm din activitatea noastră câtă complexitate implică dezvoltarea unei afaceri sustenabile, ne-am gândit că avem șansa și obligația de a susține crearea unui spațiu de conversație și educație pentru o Românie sustenabilă. Academia de Sustenabilitate se adaugă în acest an platformei Sustainable Futures, cu obiectivul de a oferi IMM-urilor din România informațiile necesare transformării sustenabile a afacerilor lor”, a declarat Mihaela Niță, Director Relații Publice, Coca-Cola România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare