S-a semnat contractul de finanțare pentru construirea campusului de învățământ tehnic dual – ERGOPOLIS

UMFST. Dr. Leonard Azamfirei, Rectorul UMFST George Emil Palade Târgu-Mureș ne-a anunțat despre faptul că a semnat ieri, la Ministerul Educației, contractul de finanțare pentru construirea campusului de învățământ tehnic dual – ERGOPOLIS, câștigat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, în calitate de lider de proiect alături de ceilalți 11 parteneri din mediul public și privat.

Finanțat prin PNRR, proiectul care a obținut cel mai mare punctaj din Regiunea Centru (89,60 puncte), are o valoare de 148.196.945,65 lei (TVA inclus), adică 29.950.097 Euro, din care valoare nerambursabilă de 122.545.632,60 lei (24.766.199 Euro).

Campusul ERGOPOLIS va fi construit pe o suprafață de 2 ha, aparținând UMFST și va fi constituit din 3 corpuri de clădire:
Corpul 1: centru de învățământ liceal și universitar tehnic (P+3E) cu laboratoare TCM și SPD, laboratoare de proiectare și fabricație asistate de calculator, ateliere de mașini unelte, de prelucrare, de toleranțe și control, de injectare a materialelor termoplastice, laboratoare și ateliere destinate învățământului dual în automatică și informatică, laboratoare de tehnică medicală, laboratoare de energii regenerabile și de rețele electrice inteligente;
Corpul 2: cămin și cantină (D+P+2E) pentru elevi și studenți;
Corpul 3: centru de învățământ, sportiv și de recreere (3D+P+E).

ERGOPOLIS reprezintă unul dintre marile proiecte ale universității, nu doar prin valoarea sa dar mai ales, prin impactul pe termen lung pe care îl va avea asupra învățământului tehnic și a dezvoltării industriale din regiune.

E pluribus unum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare