SĂ FIE PRIMIT! – Parcurile de joacă din Târgu Mureș vor fi întreținute „ieftin”: până la peste 1 milion de euro pentru următorii trei ani

CONTRACT. Municipalitatea a rezolvat problema reparațiilor și întreținerii parcurilor de joacă din Târgu Mureș. Ieftin: până la peste 1 milion de euro pentru următorii trei ani. Să fie primit! Urmează detalii…

 

Banii

 

În 2016, Primăria Târgu Mureș a anunțat reabilitarea a 38 de parcuri situate în principalele cartiere ale orașului. La doi ani de la Marea reabilitare, la finalul anului trecut, pe tăcute, administratorii urbei au decis că parcurile trebuie reparate din nou. Și au executat o cerere de oferte oferind în acest sens un contract valabil pe trei ani.

 

Despre contractul acesta e scrierea de față, pentru că a fost semnat în 21 martie 2019 și presupune plata din bugetul urbei, în cei trei ani de contract, a unei sume totale cuprinse între 3,8 milioane de lei și 5,1 milioane de lei (exact: 5.173.575,18 lei + TVA, echivalentul a peste 1 milion de euro).

 

Vă spunem aceste “amănunte”, în virtutea faptului că administrația locală vă comunică, aferent pozei cu nelipsitul din orice poză Claudiu Maior, zis consilierul primarului, doar cele bune și electorale, respectiv că s-a mai deschis (în Unirii) un parc de joacă clonă a celui de lângă Cetate (care a fost montat în vara anului trecut, după ce Primăria a alocat 400.000 de lei pentru construirea a două parcuri de joacă – ei, ăsta o fi al doilea). Totuși, e bine să știți și cât costă întreținerea lor (necesară, nu-i vorbă).

 

Conform contractului, firma câștigătoare (o dezvăluim imediat) va efectua reparații și întreținerea parcurilor de joacă, odihnă și parcurilor pentru câinii de companie. Bine, știm, în Târgu Mureș nu există parcuri pentru câini de companie, dar asta are o importanță redusă în economia frazei.

 

Cert e că prima comandă de lucrări (adică primul contract subsecvent din acest acord-cadru) va fi cuprinsă între 420.217 lei și 1.263.698 de lei, cum dă Domnul (adică șeful banilor publici din oraș, primarul Dorin Florea). Lucrările sunt garantate timp de șase luni, așa că ce se repară azi, se mai poate repara de șase ori până la finalul contractului.

 

Cine ia banii

 

Firma care va repara cu abnegație parcurile de joacă din Târgu Mureș în următorii trei ani este, așa cum ne-au obișnuit administratorii orașului, un sereleu local: Viva Com SRL Târgu Mureș, firmă specializată pe fabricarea articolelor de feronerie și deținută de Grigore Duma (care mai controlează și sereleul Sumel Electromureș, divizat din fostul Electromureș SA și specializat în prelucrări mecanice).

 

Viva Com, administrată de Rodica Bîndilă, este firma care în 2012 a executat și mobilierul Căsuța din Pădure (ocazie cu care a încasat ceva peste 300.000 de lei). De asemenea, firma a intrat mai decisă încă de anul trecut în panoplia agreatelor la contractele publice cu Primăria Târgu Mureș, executând mai multe lucrări – de pildă, pentru montarea și demontarea patinoarului și reparații gradene a încasat 105.000 de lei.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare