Salariile cadrelor didactice din România vor crește din 2024: Anunțul Ministrului Educației

EDUCAȚIE. Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a făcut anunțuri importante cu ocazia începerii anului școlar 2023-2024, inclusiv cu privire la creșterea salariilor cadrelor didactice. În discursul său, ținut la Școala Gimnazială nr. 162, ministrul Deca a subliniat faptul că educația este o prioritate națională și că se fac eforturi semnificative pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România.

Ministrul Deca a menționat că Guvernul României s-a angajat să continue creșterea salariilor cadrelor didactice începând cu data de 1 ianuarie 2024. Această creștere salarială va fi etapizată și va fi corelată cu salariul mediu brut pe economie, ca salariu de bază pentru profesorii debutanți. Creșterile salariale din ultimul an au fost cele mai mari din ultimele trei decenii, cu o medie de peste 25% pentru personalul didactic și de peste 30% pentru personalul didactic auxiliar.

Ministrul Educației a subliniat că educația reprezintă o prioritate națională și că se fac eforturi pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale din școli. Peste un miliard de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt în curs de contractare pentru îmbunătățirea bazei materiale din școli, inclusiv pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Acesta este considerat cea mai mare investiție în infrastructura educațională din ultimele trei decenii.

De asemenea, Ministrul Deca a menționat că se urmărește generalizarea masteratului didactic și implementarea unui sistem de mentorat pentru profesori, pentru a asigura o pregătire corespunzătoare și o dezvoltare profesională continuă.

În încheierea discursului său, ministrul Educației a încurajat elevii să fie deschiși la cunoaștere și a subliniat importanța parteneriatului între școală și familie. De asemenea, ea a felicitat profesorii pentru eforturile lor și a subliniat importanța creării unui mediu educațional de calitate.

Aceste anunțuri vin în contextul în care educația este recunoscută ca o prioritate națională în România, iar Guvernul face eforturi semnificative pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ și pentru asigurarea condițiilor optime pentru elevi și cadrele didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare