Salina Praid: o atracție turistică înfloritoare cu peste 570.000 de vizitatori în 2023

TURISM. În anul 2023, Salina Praid a înregistrat 571.000 de vizitatori, depășind cifra din 2022, când baza turistică a fost închisă timp de aproximativ două luni din cauza unei infiltrații în zona galeriei de acces în subteran.
Directorul interimar al Salinei Praid, Sebestyén József, a menționat că sezonul turistic din 2023 a fost pozitiv, cu un număr mai mare de turiști comparativ cu anul precedent, dar sub recordul din 2019, înainte de pandemie, când au fost înregistrați 640.000 de vizitatori.

Pentru anul 2024, conducerea salinei își propune atingerea cifrei de 600.000 de vizitatori. Sebestyén József a subliniat că, în ciuda contextului geopolitic tensionat și a creșterii prețurilor, oamenii continuă să viziteze Salina Praid, în special pentru beneficiile asupra sănătății.

Lunile cu cei mai mulți vizitatori au fost iulie și august, cu un flux zilnic de 4000-5000 de persoane. Majoritatea turiștilor sunt români, iar mulți dintre aceștia aleg să petreacă timp în subteran pentru tratament, cu șederi de cinci, șapte sau zece zile.

Salina oferă turiștilor facilități variate, inclusiv spații de joacă pentru copii, un parc de aventuri, un cinematograf și zone de creație. Vizitatorii pot face și mișcare în subteran, beneficiind de mese de ping-pong și participând la ore de gimnastică. În galeria de vizitare la 120 de metri adâncime se găsește și o capelă ecumenică, precum și un mic muzeu ce prezintă istoria salinei.

În 2023, au fost inaugurate o cafenea nouă și un magazin care prezintă produse SALROM în subteran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare