Salvarea vieții sălbatice și exotice: medicii tratează inclusiv ciori, vrăbii și porumbei accidentați

MEDICINĂ VETERINARĂ. În spatele ușilor unui spital dedicat animalelor, medicii și asistentele își dedică zilnic timpul și eforturile pentru a trata cele mai diverse și neașteptate cazuri. Aici, nu doar animalele exotice sunt salvate, ci și viețuitoarele comune ale orașului, cum ar fi ciorile, vrăbiile și porumbeii accidentați în parcuri.

O zi în camera de gardă pentru animale
Ziua la camera de gardă poate începe cu un peruș înfoiat și fără vlagă, care primește o injecție salvatoare. În sala de terapie, un papagal Aratinga se recuperează după ce a fost operat pentru a îndepărta o mărgică înghițită accidental. Printre pacienți se regăsesc arici îmbufnați, porumbei , șoimi, pești chinezești, dihori, râși, rațe, crustacee și diverși șoricei, fiecare având propria suferință cauzată de accidente sau boacăne.

Întâlniri neașteptate
În acest mediu plin de provocări, Andrada Cernat, una dintre asistente, povestește despre o cioară adusă de urgență: „Nu știm exact ce s-a întâmplat. O cioară a fost adusă de urgență la noi, luată de pe stradă”.

Îngrijire și recuperare
Până la externare, pacienții primesc odihnă și liniște, esențiale pentru recuperare. Din cauza stresului, doi șoricei au dezvoltat o dermatită supărătoare, dar sunt tratați cu grijă și atenție. Mulți dintre acești pacienți rămân adesea în grija personalului medical, deoarece bunii samariteni care îi aduc nu vor sau nu pot să îi ia acasă.

Miza salvării animalelor comunitare
Pentru mulți, salvarea unor animale comunitare precum vrăbiile, guguștiucii sau porumbeii poate părea o miză mică. Însă, pentru medicii de la aceste clinici, fiecare viață contează. Un pelican adus de un bucureștean la una dintre aceste clinici exemplifică dedicarea și efortul depus pentru salvarea fiecărei vieți. Costurile pentru îngrijirea acestor animale sunt semnificative, o zi de terapie variind între 200 și 500 de lei, în funcție de complexitatea tratamentului și de aparatele implicate.
Spitalul pentru animale exotice este un sanctuar unde fiecare viață, fie ea mică și aparent neînsemnată, primește o șansă la recuperare. Medicii și asistentele își dedică timpul și cunoștințele pentru a salva și îngriji cele mai diverse animale, demonstrând că compasiunea și îngrijirea nu cunosc limite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare