SANCȚIUNE – Din cauza deficiențelor de igienă, acreditare suspendată pentru mai multe săli de operații din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

ACREDITARE SUSPENDATĂ TEMPORAR. Conducerea Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a suspendat temporar acreditarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş pentru Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie, respectiv Bloc Operator I – Ortopedie şi Traumatologie, din cauza condiţiile igienico-sanitare.

 

Ordinul a fost emis în 8 iulie 2020 și conducerea SCJU Târgu Mureş este obligată să trimită până cel târziu în 17 iulie către ANMCS planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării, iar după avizarea acestuia trebuie să remedieze deficienţele în cel mult de 6 luni.

 

ANMCS a constatat că la Blocul Operator I – Ortopedie-Traumatologie sunt pereţi exfoliaţi și crăpături în paviment, susține conducerea spitalului din Târgu Mureș, care consideră că “măsura de suspendare a acreditării este disproporţionată în raport cu deficienţele constatate”.

 

Conducerea spitalului târgumureșean a mai precizat că reparațiile erau programate în martie 2020, dar că acestea nu au putut fi efectuate din cauza pandemiei COVID-19, cel mai mare spital din județ fiind desemnat spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare