SANCȚIUNE – Din cauza deficiențelor de igienă, acreditare suspendată pentru mai multe săli de operații din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

0
742

ACREDITARE SUSPENDATĂ TEMPORAR. Conducerea Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a suspendat temporar acreditarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş pentru Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie, respectiv Bloc Operator I – Ortopedie şi Traumatologie, din cauza condiţiile igienico-sanitare.

 

Ordinul a fost emis în 8 iulie 2020 și conducerea SCJU Târgu Mureş este obligată să trimită până cel târziu în 17 iulie către ANMCS planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării, iar după avizarea acestuia trebuie să remedieze deficienţele în cel mult de 6 luni.

 

ANMCS a constatat că la Blocul Operator I – Ortopedie-Traumatologie sunt pereţi exfoliaţi și crăpături în paviment, susține conducerea spitalului din Târgu Mureș, care consideră că “măsura de suspendare a acreditării este disproporţionată în raport cu deficienţele constatate”.

 

Conducerea spitalului târgumureșean a mai precizat că reparațiile erau programate în martie 2020, dar că acestea nu au putut fi efectuate din cauza pandemiei COVID-19, cel mai mare spital din județ fiind desemnat spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ