Săptămâna campionilor români – Record modial pentru David Popovici, Simona Halep e campioană la Toronto, canotorii și tinerele gimnaste aduc acasă 14 medalii

SORT. Săptămâna trecută a fost una dintre cele mai bogate pentru sportul românesc.
David Popovici a devenit campion european la 100 m liber, spulberând recordul mondial, Simona Halep s-a încoronat regină a turneului de la Toronto, canotorii tricolori au făcut cel mai bun European din istorie, iar tinerele gimnaste au luat șase medalii la CE pentru junioare.
 
După cursa fantastică din finala probei de 100 m liber care va rămâne în istoria natației, presa internațională a avut numai cuvinte de laudă pentru David Popovici, notând că acesta este „de pe altă planetă!”.

 
Simona a dominat autoritar competiția din Canada, dovedind o putere de luptă exemplară, fapt ce i-a adus în final al 24-lea titlu din carieră. În urma succesului de la Toronto, Simona Halep va urca pe locul 6 WTA, revenind în top 10 al celor mai bune jucătoare profesioniste de tenis după mai bine de un an.
 
Canotorii români au obținut nu mai puțin de opt medalii la Europeanul de la Munchen, realizând cea mai bună ediție de CE din istoria delegației „tricolore”.
 
Cu cinci medalii de aur și trei de bronz România s-a clasat pe poziția secundă în ierarhia generală a medaliilor, după Marea Britanie, 6 de aur, 3 de argint și una de bronz.

 
Gimnastele au reușit, la rândul lor, să câștige șase medalii Campionatul European de juniori de la Munchen, două de aur, două de argint și două de bronz.
 
Bravo România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare