Săptămâna prevenirii criminalității: o inițiativă reușită la Târgu Mureș

PREVENȚIE. Recent, s-a încheiat cu succes Săptămâna Prevenirii Criminalității la Târgu Mureș.

Activitățile finale au fost dedicate siguranței bunurilor și recomandărilor privind disparițiile sau plecările voluntare ale minorilor.

În intervalul 20 – 24 mai, polițiștii din județul Mureș au desfășurat peste 170 de activități informativ-preventive, ajungând la aproximativ 5.000 de participanți.

Focalizarea s-a concentrat pe siguranța bunurilor personale, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și conștientizarea importanței discreției pe platformele de socializare.

Întâlniri interactive au fost organizate cu elevii și preșcolarii, furnizându-le informații adaptate vârstei lor despre prevenirea furturilor.

În ziua finală, polițiștii specializați în prevenirea și siguranța școlară, în parteneriat cu reprezentanții Filialei Mureș a Organizației ,,Salvați Copiii!”, au organizat ateliere practice la Cetatea Medievală din Târgu Mureș, adresate copiilor.

De asemenea, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Criminalistic, elevii au avut ocazia să asiste la o demonstrație susținută chiar de unul dintre câinii de urmă, folosiți în operațiunile de căutare a persoanelor dispărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare