Sărbătoarea persoanelor vârstnice și a cuplurilor aniversare la Râciu

CELEBRARE. Primăria și Consiliul Local din comuna Râciu, județul Mureș, se pregătesc să organizeze un eveniment special dedicat pensionarilor comunei, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Această zi specială va avea loc duminică, 1 octombrie, începând cu ora 13:00, la Casa de Cultură „Vasile Conțiu” din Râciu.

Evenimentul este conceput ca o ocazie de a celebra și onora pensionarii comunei, cu un accent deosebit pe cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie. Este un moment potrivit pentru a recunoaște și aprecia contribuția semnificativă pe care acești oameni au avut-o la comunitatea lor și pentru a sărbători iubirea și longevitatea lor.

Programul zilei va include un simpozion cultural cu tema „Viața e un dar, bătrânețea e un privilegiu sau blestem?”, care va aborda subiecte importante legate de îmbătrânire și experiența vârstei în societatea modernă. De asemenea, va fi organizată o expoziție foto care va prezenta cei mai longevivi oameni din județul Mureș din ultimii 300 de ani, oferind o privire fascinantă asupra istoriei și tradițiilor locale.

Evenimentul va culmina cu un spectacol folcloric ce va aduce pe scenă artiști locali talentați precum Ioan Naste, Marian Suciu, Lorena Vlad, Cătălin și Ioan Gașpar, Darius Bucur, precum și Costi Dumitru din Târgu Mureș. Muzica și dansul vor crea o atmosferă festivă și plină de bucurie, oferind o zi memorabilă pentru toți participanții.

Această inițiativă este un mod minunat de a sărbători și onora experiența și înțelepciunea persoanelor vârstnice și de a sublinia importanța relațiilor de lungă durată. Evenimentul aduce comunitatea împreună și promovează valori precum respectul, iubirea și solidaritatea între generații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare