Sărbători în siguranță: Peste 150 de polițiști mureșeni asigură ordinea și previn incidentele de Crăciun

SĂRBĂTORI. Cu apropierea sărbătorilor de Crăciun, aproape 150 de polițiști din Mureș sunt mobilizați pentru a asigura ordinea și liniștea publică în această perioadă. Aceștia vor patrula pe drumurile publice, acordând o atenție deosebită utilizării cauciucurilor de iarnă și desfășurând acțiuni de prevenire a evenimentelor nedorite.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, Alexandra Luca, a subliniat că polițiștii de la rutieră vor folosi diverse mijloace, cum ar fi aparate radar, alcooltest și Drugtest, pentru a preveni accidentele grave și a asigura siguranța pe șosele.

“Pe drumurile publice, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru prevenirea producerii unor accidente grave, folosind aparate radar, alcooltest și Drugtest. Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice”, a precizat Alexandra Luca.

În contextul campaniei de prevenire, se acordă o atenție deosebită recomandărilor privind cumpărarea articolelor pirotehnice și se încurajează protejarea locuințelor prin limitarea accesului persoanelor necunoscute.

De asemenea, se subliniază importanța respectării normelor privind utilizarea anvelopelor de iarnă pentru cei care călătoresc cu mașina în perioada rece.

Reprezentanții Centrului de Prevenire Antidrog Mureș au transmis și ei recomandări pentru petrecerea sărbătorilor în siguranță, sugerând evitarea consumului de substanțe interzise.

În această perioadă, eforturile polițiștilor din Mureș se concentrează pe asigurarea unui climat de siguranță pentru comunitate și prevenirea evenimentelor care ar putea afecta liniștea și ordinea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare