Satul elvețian Albinen oferă 50.000 de Euro pentru a atrage noi locuitori

TURISM. Albinen, un pitoresc sat elvețian, se confruntă cu o serioasă problemă de depopulare, iar autoritățile locale au găsit o soluție inedită pentru a atrage rezidenți în zona amenințată. Într-o încercare de a revitaliza comunitatea, primăria a propus să ofere 50.000 de euro familiilor dispuse să se mute și să se stabilească în sat.

Cu un număr de locuitori redus la doar 240 în ultimii ani, satul Albinen a devenit martorul închiderii școlii locale și al multor case rămase nelocuite, fiind folosite doar ca reședințe de vacanță.

Propunerea autorităților presupune acordarea a 21.500 de euro pentru adulți și 8.500 de euro pentru fiecare copil, cu condiția ca familiile să se angajeze să locuiască în sat cel puțin 10 ani. Oferta va fi supusă la vot, iar dacă este aprobată, se va aplica în vederea revitalizării comunității.

Există, însă, anumite condiții de eligibilitate. Persoanele care doresc să beneficieze de această ofertă trebuie să aibă sub 45 de ani și să investească în proprietăți în valoare de cel puțin 171.500 de euro, proprietatea urmând să fie rezidența lor principală.

Cu toate că oferta vine la pachet cu avantaje, precum peisajul montan pitoresc și aerul curat din regiune, satul Albinen se confruntă cu un număr limitat de locuri de muncă. Cu toate acestea, orașele Visp și Sion sunt la o distanță rezonabilă, iar capitala Berna este accesibilă în mai puțin de două ore cu trenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare