Satul Olimpic de la Paris pregătit să își deschidă porțile pentru sportivi

OLIMPIADA PARIS 2024. Satul Olimpic din Paris se apropie de finalizarea ultimele pregătiri înainte de deschiderea oficială din 18 iulie, când va începe să găzduiască sportivi din întreaga lume pentru Jocurile Olimpice. Mii de paturi sunt deja pregătite, cu așternuturile aranjate, în așteptarea celor peste 10.000 de sportivi olimpici și 5.000 de sportivi paralimpici, relatează AFP.

Un simbol al universalității
Tony Estanguet, președintele Comitetului de organizare, a subliniat importanța și simbolistica Satului Olimpic. „Este un loc care reprezintă universalitatea Jocurilor”, a declarat Estanguet. Peste 200 de națiuni vor fi reprezentate, iar 80% dintre sportivi vor fi cazați la mai puțin de 10 km de locurile de desfășurare a competițiilor lor. Aceste aspecte logistice au fost prezentate presei în cadrul unei vizite organizate marți.

De la Sat Olimpic la cartier rezidențial
Laurent Michaud, directorul Satului Olimpic, a explicat că acest spațiu a fost conceput inițial pentru a fi un cartier urban. După Jocurile Olimpice, satul va fi transformat într-un cartier rezidențial, oferind aproximativ 3.000 de locuri de cazare. „Acest loc a fost gândit pentru a fi un cartier de oraș înainte de a fi un Sat Olimpic și Paralimpic”, a precizat Michaud.

Securitatea, o prioritate
Augustin Tran Van Chau, directorul adjunct al Satului Olimpic, a accentuat importanța măsurilor de securitate care vor fi implementate. „Înainte de a-și deschide porțile, el va fi inspectat de forțele de securitate interne sub toate aspectele”, a afirmat Chau.

Etapele deschiderii
Începând cu 12 iulie, șefii de misiune vor fi găzduiți pentru a-și instala spațiile și a pregăti sosirea echipelor. Satul Olimpic se va deschide oficial sportivilor pe 18 iulie, urmând ca între 1.500 și 2.000 de sportivi să sosească zilnic până la deschiderea Jocurilor Olimpice, pe 26 iulie, a detaliat Laurent Michaud.

Satul Olimpic din Paris nu este doar o locație de cazare temporară pentru sportivii Jocurilor Olimpice, ci și un proiect de transformare urbană pe termen lung. Acesta reflectă angajamentul organizatorilor de a crea un mediu prietenos și eficient pentru competiții, care va continua să servească comunității pariziene și după încheierea evenimentului. Cu o planificare meticuloasă și măsuri riguroase de securitate, Parisul se pregătește să ofere sportivilor o experiență memorabilă și sigură la ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare