SCHIMBARE STRATEGICĂ – Reconversie a fabricii de textile din Sighișoara: de la cămăși la echipament medical de protecție

PRODUCĂTOR ROMÂN. După 7 ani consecutivi de pierderi financiare, producătorul Târnava SA Sighișoara a raportat pentru anul 2019 un bilanț pozitiv, profitul fiind de aproape 2,5 milioane de lei (2.447.401 lei). Trendul ascendent a fost curmat, ca și în cazul multor alte afaceri, de pandemia de coronaviroză. Însă firma sighișoreană, pentru a-și menține în producție cei aproximativ 120 de angajați, și-a schimbat strategia de business.

 

Astfel că, începând din această lună, fabrica mureșeană de produse textile Târnava din Sighișoara, specializată de producția de cămăși, a demarat producția de echipamente medicale de protecție de unică folosință. Reconversia a fost cauzată de pandemia de coronaviroză, care a generat o scădere a cererii articolelor din producția clasică a societății și o creștere a cererii de echipamente medicale de protecție.

 

Astfel, acum firma sighișoreană produce botoșei (9 sau 16 lei, în funcție de model), bonete (5 lei), halate (19 lei) și combinezoane cu glugă (50 de lei) – produc 2.000 de combinezoane pe zi. Toate echipamentele medicale sunt create din țesătură de poliester reciclat 100%, importată din Germania, materialul utilizat fiind nețesut și certificat conform standardelor internaționale de siguranță.

 

Fabrica din Sighișoara și-a început producția în anul 1949, fiind una dintre cele mai vechi firme care confecționează cămăși. În perioada recentă, Târnava SA Sighișoara creează modele proprii, dar produce și în sistem lohn (societatea colaborează cu firme din Germania, Italia, Anglia, Franța, Danemarca, asigurând producţia pentru branduri de referinţă – MaxMara, Marella, Luisa Cerano, Benetton, Hauber, Trussardi, Maison Kitsune, Maison Margiela, Paper London, Wappen Fashion, Retro Clothing, Kauf etc.) și s-a axat și pe producția de uniforme (pentru poliția germană, jandarmeria italiană și română, Tarom, vama belgiană și armata austriacă).

 

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare