Schimbarea preferințelor șoferilor români: mașini noi în locul celor second-hand

PIAȚA AUTO. Într-o schimbare semnificativă a preferințelor de pe piața auto din România, înmatriculările de mașini noi au înregistrat o creștere semnificativă în primele trei luni ale anului 2024, conform datelor recente publicate de ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România).

Potrivit raportului, înmatriculările de mașini noi au crescut cu impresionantul procent de 28,56% față de aceeași perioadă a anului anterior. Astfel, în primele trei luni din 2024 au fost înregistrate 40.999 de mașini noi vândute pe piața auto românească. Această creștere semnificativă marchează o tendință clară către achiziționarea de vehicule noi în detrimentul celor second-hand.

În contrast, piața mașinilor second-hand în România a înregistrat o scădere de 5,5% în aceeași perioadă de referință, ajungând la un total de 80.447 de unități vândute. Această scădere este remarcabilă nu doar prin prisma cifrelor în sine, ci și prin faptul că reprezintă prima reducere semnificativă în vânzările de mașini second-hand în țară.

Specialiștii din industria auto speculează că schimbarea preferințelor consumatorilor români poate fi atribuită mai multor factori. Printre aceștia se numără o încredere crescută în economia locală, o disponibilitate mai mare de finanțare pentru achiziționarea de mașini noi, dar și o preferință pentru tehnologiile avansate și siguranța oferită de modelele recente.

Totodată, tendința de creștere a achizițiilor de mașini noi este susținută și de lansarea pe piață a unor modele atrăgătoare, dotate cu tehnologii avansate și opțiuni personalizate care răspund nevoilor moderne ale consumatorilor.

În lumina acestor evoluții, ACAROM și analiștii din industria auto anticipează o continuare a acestei tendințe pe parcursul anului 2024. Cu toate acestea, piața mașinilor second-hand rămâne un segment important și va fi interesant de urmărit cum se va adapta în contextul preferințelor în schimbare ale consumatorilor români.

În concluzie, schimbarea notabilă în preferințele consumatorilor români pentru mașini noi marchează un moment important în evoluția pieței auto din țară, reflectând adaptarea la standardele și opțiunile actuale din industria automobilistică globală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare