Schimbări de prețuri la carburanți: cum vor fi afectați șoferii de la 1 iulie?

CARBURANȚI. Începând cu 1 iulie, accizele la carburanți vor crește din nou, pentru a doua oară în acest an, ceea ce va duce automat la o majorare a prețurilor la benzină și motorină. Această modificare vine într-un moment convenabil, după weekend, dar va impacta bugetul șoferilor.

Astfel, costul unui plin va crește cu aproximativ 20 de lei, din cauza creșterii accizelor cu 43 de bani pe litru pentru benzină și cu 39-40 de bani pe litru pentru motorină. Prin urmare, prețul unui plin de benzină sau motorină va ajunge în jur de 380 de lei, cu aproximativ 20 de lei mai mult față de prețurile actuale.

În ciuda acestor scumpiri, guvernul a decis să “înghețe” punctul de amendă, menținându-l la 165 de lei. Această decizie vine în contextul în care salariul minim pe economie a fost majorat la 3.700 de lei, dar guvernul nu a aplicat aceeași măsură și pentru punctul de amendă, care rămâne neschimbat.

Decizia de a menține neschimbat punctul de amendă a fost luată în ședința de astăzi, 28 iunie, pentru a asigura că amenzile de circulație nu vor suferi modificări începând cu 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare