Școala de-Acasă ȘAH pe Patreon!

COMUNICAT. Asociația “Acasă la Hundorf” are bucuria să lanseze programul Școala de-Acasă ȘAH pe Patreon!

Aceasta este o platformă internațională dedicată interacțiunii și sprijinirii inițiativelor artistice din toată lumea. Prin intermediul Patreon artiștii și „donatorii” lor interacționează și formează o comunitate.
Artiștii își prezintă ideile și demersurile artistice, iar oamenii îi stimulează și îi încurajează prin donația făcută.
Pe de altă parte, „donatorii” sunt aproape organic legați de artiștii sau demersurile care îi impresionează pentru că au posibilitatea să comunice direct, sunt tot timpul la curent cu ce se întâmplă în comunitatea respectivă, primesc, în exclusivitate, diferite „produse” artistice, sunt invitați la diferite evenimente, etc.

ȘAH este un proiect de rezidențe culturale pentru tineri artiști emergenți, pornit din pasiune acum șapte ani și care s-a dezvoltat organic către o comunitate formată din sute de oameni!

Programul a pornit din nevoia de susținere a tinerilor artiști și cercetători, care sunt la început de drum și care au nevoie de mult curaj, de încredere și de multă forță pentru a nu-și pierde direcția. Din anul 2022 ne-am deschis către artiști din străinătate și am început să primim zeci de aplicații din toată lumea!

Rezidențele au loc în Hundorf, un sat din inima Transilvaniei, unde an de an, timp de două săptămâni artiștii sunt primiți în miezul unei comunități rurale, unde li se oferă timp și spațiu pentru a-și identifica și potența vocea creativă autentică. Nu li se impune o temă, iar libertatea de descoperire este cuvântul cheie. Nu insistăm pe rezultate imediate, ci pe proces, pe dialogul și conexiunea cu localnicii satului, precum și cu artiștii rezidenți.

Accederea / Intrarea pe platforma Patreon a programului ȘAH este o consecință a dezvoltării programului și inițierii de noi direcții, de noi proiecte destinate artiștilor din comunitate. Ne bucurăm că am ajuns aici, ne bucurăm că am mai urcat încă o treaptă, dar pentru ca treapta noastră să fie stabilă și temeinică e nevoie să ne mărim comunitatea.

De ce este importantă implicarea?

Considerăm că dezvoltarea culturală și susținerea celor care sunt la început de drum și au idei proaspete este un bine pentru fiecare dintre noi. Susținerea culturii înseamnă susținerea unui proces educațional sănătos și deschiderea emoțională către celălalt: către idei și perspective diverse despre lumea în care trăim. Proiectul ȘAH înseamnă și implicarea activă în dezvoltarea comunității rurale, iar atelierele cu copii din sat și din împrejurimi sunt o parte importantă a proiectului nostru.

Concret, implicarea voastră ne va ajuta să:
Organizăm expoziții marca ȘAH în București și în alte orașe din țară.
Organizăm lansări de carte și să producem în mod independent cărți.
Realizăm ateliere de artă pentru copii și adolescenți, în zone urbane și rurale.
Organizăm proiecții de film.
Să primim în programul ȘAH mai mulți rezidenți care vor avea șansa să se dezvolte profesional.
Organizăm sesiuni de mentorat pentru creativi emergenți. Ne dorim să îi punem pe tineri în contact cu oameni talentați din sfera culturală și domenii conexe. Ne dorim să îi conectăm cu o rețea de susținere alcătuită din profesioniști prin întâlniri formatoare.

Contribuie și tu! Fii parte din comunitatea ȘAH!

Avem nevoie de voi ca să creștem împreună. Avem nevoie de implicarea voastră!
Avem nevoie de voi să fiți parte integrantă din comunitatea ȘAH și să fiți alături de noi prin donațiile voastre. Fiecare donație ajută la creșterea programului de rezidențe și susține într-un mod sustenabil dezvoltarea culturală și educațională a noilor generații.

Proiectul va crește modular: contribuțiile voastre decid cât vom putea produce în următorii ani.

Oferim abonaților, trimestrial, produse în exclusivitate (materiale video și scrise) precum și toate informațiile legate de derularea programul ȘAH și a altor proiecte.

Crezi că este importantă cultura? Fii și tu parte activă din susținerea ei!
Fiți parte din școala noastră. Apăsați pe butonul “Join” al paginii ȘAH de Patreon și dați vestea mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare