Școala Gimnazială „Ioan Bob” din Cluj-Napoca a împlinit 170 de ani de existență, fiind prima instituție de învățământ românească din oraș

ANIVERSARE. Cu bucurie și mândrie, Școala Gimnazială “Ioan Bob” din Cluj-Napoca a sărbătorit aniversarea de 170 de ani de existență, marcând astfel un moment semnificativ în istoria educațională a orașului. Fondată de episcopul greco-catolic Ioan Bob, școala reprezintă un pilon cultural și național pentru comunitatea românească din zonă, conform cuvintelor Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj.

Înființată în 1853 în curtea bisericii Ioan Bob, instituția și-a păstrat de-a lungul timpului valorile și principiile, evoluând cu succes în cadrul performanțelor școlare și extrașcolare ale elevilor, precum și în profesionalismul cadrelor didactice. Cu ocazia acestei aniversări, Școala Gimnazială “Ioan Bob” a primit o Diplomă de Excelență din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj, recunoașterea oficială a calității înalte a actului educațional.

Ziua aniversară, marcată pe 27 noiembrie, a fost un prilej de bucurie și comemorare pentru întreaga comunitate a Școlii Gimnaziale “Ioan Bob”, inclusiv elevi, părinți, profesori și absolvenți. Evenimentul a fost onorat de prezența unor invitați de prestigiu, printre care Preasfințitul Claudiu Lucian Pop, Episcop Eparhial de Cluj-Gherla, și domnul profesor universitar doctor Daniel David, Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Cu recunoștință față de cei care au contribuit la întemeierea și dezvoltarea școlii, s-a dezvelit o placă omagială, simbol al aprecierii pentru cei care au transformat Școala Gimnazială “Ioan Bob” într-un reper al valorilor adevărate. Acest moment a fost subliniat și pe pagina oficială de Facebook a școlii, unde s-au adus mulțumiri și aprecieri pentru cei implicați în construirea și menținerea acestei instituții de învățământ de prestigiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare