Școala Gimnazială ,,Romulus Guga” din Târgu-Mureș a sărbătorit Ziua Națională a României

SĂRBĂTOARE. Luni, 28 noiembrie, la Școala Gimnazială Romulus Guga, românașii școlari au sărbătorit alături de cadrele didactice și părinți, Ziua Națională a României.

Elevii mici și mari, în straie de sărbătoare, au participat cu interes și mândrie la acest eveniment care a început cu, d-na director Luminița Macavei: ”Acum în prag de sărbătoare, vă îndemn să fim uniți și cu inima bună! Să fim curajoși, dar responsabili, să avem grijă de noi, dar în deplină armonie cu ceilalți oameni și cu tot mediul care ne înconjoară. Să trăim pentru noi, dar și cu gândul că avem responsabilitatea că generațiile ce vin vor călca pământul pe care noi îl consolidăm în acest moment, împreună! Doar împreună putem realiza orice, mai bun, mai frumos și de folos. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”

D-na profesor de istorie Bendriș Lăcrămioara a precizat: ”Ziua Națională este despre români și România, despre ceea ce ne definește cu adevărat, despre valorile și principiile care ne caracterizează ca popor. Este o întoarcere în timp către 1918, dar și o întoarcere sinceră către noi, cei de astăzi, către calitatea de urmași demni ai celor care au realizat Marea Unire. Unitatea și solidaritatea au fost acele principii pe care, indiferent de timpul istoric, s-au fundamentat victoriile românilor. Vă îndemn, dragi elevi și colegi, dragi participanți, să prețuiți efortul și sacrificiul înaintașilor noștri și să nu uitați că uniți vom fi întotdeauna puternici.”

Grupul vocal gimnazial al școlii, pregătit de d-nul profesor de muzică Pop Adrian, a încântat spectatorii cu armonia cântecelor patriotice. Elevii Costea Carina din clasa a V-a B și Voinea Adrian, din clasa a VIII-a A au recitat poezii dedicate acestei zile importante, îndrumați de d-nele profesoare de limba română Căpâlnă Iulia și Claudia Văidean.

Școlarii mici, dar voinici, de clasele 0-IV au îmbogățit și ei atmosfera din curtea școlii cu interpretarea cântecelor dedicate Zilei de 1 Decembrie.
Avem câteva răspunsuri haioase ale ”exploratorilor” din Clasa Pregătitoare A, îndrumați de d-na înv. Carla Pădurean, la întrebarea ”De ce ești mândru că ești român?”:
-Cătălina:”Pentru că țara mea e frumoasă.”
-Sofia: ”Pentru că oamenii sunt înțelepți.”
-Aylin: ”Pentru că s-a născut Iisus.”
-David B: ”Pentru că iubesc pământul românesc.”
-Eduard L: ”Pentru că știu că țara mea are 104 ani.”
-Călin: ”Pentru că îmi place cerul senin.”
-Dima: ”Pentru că are culori.”
-Luca: ”Pentru că sărbătorim Ziua României împreună.”
-Tudor: ”Pentru că nu a venit războiul.”

Înv. Carla Pădurean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare