SCRIITOR LA ȘCOALĂ – Demény Péter se întâlnește cu elevii Liceului Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc” din Târgu Mureș

0
83
Demény Péter (foto: Andrei Vornicu)

LITERATURĂ. Joi, 21 februarie, de la ora 10, scriitorul Demény Péter va susține trei ore de literatură contemporană pentru elevi ai Liceului Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc” din Târgu Mureș, în cadrul unui proiect al Asociației Podium, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Demény este cel de-al doilea din cei 10 scriitori care au acceptat provocarea de a se întâlni, în perioada februarie-mai, cu elevi din șase licee din Târgu Mureș, după poeta Gabriela Feceoru (aceasta s-a întâlnit, în 13 februarie, cu elevii Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu”).

 

Demény Péter (46 de ani), absolvent al Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – secția maghiară-română și membru al Institutului Cultural Român, este redactor la revista literară Látó din Târgu Mureș și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai. Scrie în limbile maghiară și română și a publicat mai multe volume de proză, poezie și eseu.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here