SCRIITOR LA ȘCOALĂ – Demény Péter se întâlnește cu elevii Liceului Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc” din Târgu Mureș

0
123
Demény Péter (foto: Andrei Vornicu)

LITERATURĂ. Joi, 21 februarie, de la ora 10, scriitorul Demény Péter va susține trei ore de literatură contemporană pentru elevi ai Liceului Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc” din Târgu Mureș, în cadrul unui proiect al Asociației Podium, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Demény este cel de-al doilea din cei 10 scriitori care au acceptat provocarea de a se întâlni, în perioada februarie-mai, cu elevi din șase licee din Târgu Mureș, după poeta Gabriela Feceoru (aceasta s-a întâlnit, în 13 februarie, cu elevii Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu”).

 

Demény Péter (46 de ani), absolvent al Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – secția maghiară-română și membru al Institutului Cultural Român, este redactor la revista literară Látó din Târgu Mureș și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai. Scrie în limbile maghiară și română și a publicat mai multe volume de proză, poezie și eseu.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ