Se apropie anunțul câștigătorului pentru proiectarea și execuția Institutului Inimii din Târgu Mureș

PROIECT. Într-o veste importantă pentru sistemul medical și pacienții din regiune, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu, a făcut cunoscut că anunțul câștigătorului licitației pentru proiectarea și execuția noului Institut al Inimii din Târgu Mureș va fi făcut în prima decadă a lunii noiembrie.

Acest proiect important a obținut o finanțare semnificativă de aproximativ 105 milioane de euro prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Dr. Horațiu Suciu a precizat că, în absența contestațiilor sau a altor întârzieri birocratice, termenul estimat pentru proiectare este de trei luni, iar cel pentru execuție este de 26 de luni.

Obiectivul este ca în luna aprilie a anului 2026 această construcție vitală să fie finalizată. Noul Institut al Inimii din Târgu Mureș va fi o clădire impunătoare, cu o suprafață de aproximativ 18.000 de metri pătrați, cuprinzând două subsoluri, parter și cinci etaje, cu o înălțime de aproximativ 31 de metri.

Această unitate medicală modernă are scopul de a consolida infrastructura medicală din zonă și de a oferi îngrijire de înaltă calitate pentru pacienții cu afecțiuni cardiace, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare