SE ÎNTÂMPLĂ ACUM – În acest moment, în Târgu Mureș se pregătește primul transplant de cord din anul 2020

0
2237

TRANSPLANT DE CORD. Astăzi, 13 ianuarie 2020, la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș, echipa condusă de medicul Horațiu Suciu efectuează primul transplant de cord din anul 2020.

 

În cursul acestei zile, la Spitalul de Neurochirurgie “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, s-a efectuat o prelevare de organe de la un copil de 15 ani, din judeţul Galaţi, aflat în moarte cerebrală din cauza unui anevrism cerebral rupt, conform coordonatoarei Centrului Regional de Transplant din Iaşi, Raluca Neagu.

 

Un echipaj medical s-a deplasat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş, unde, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, va fi transplantat cordul. msnews vă ține la curent cu informații despre primul transplant de cord din 2020 din România, efectuat de echipa medicului mureșean Horațiu Suciu.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ