Selecție de top – 45 de scurtmetraje concurează la Festivalul Alter-Native 2024

FILM. După o preselecție riguroasă, Festivalul Alter-Native a anunțat cele 45 de scurtmetraje care vor concura în cadrul celei de-a 32-a ediții a celui mai mare festival independent de scurtmetraje din România. În acest an, juriul de preselecție a avut de vizionat nu mai puțin de 818 filme înscrise, dintre care au fost selectate cele mai bune lucrări pentru a fi proiectate la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, în perioada 6-10 noiembrie 2024.

Topul țărilor cu cele mai multe scurtmetraje înscrise este condus de Spania, cu 182 de filme, urmată de Iran (94) și Ungaria (60). Din România, 36 de filme au fost înscrise, dintre care 6 au fost incluse în programul de concurs. Filmele provin din 27 de țări, iar Ungaria și Franța conduc clasamentul cu câte 8 scurtmetraje selectate.

Juriul de preselecție, format din profesioniști ai industriei cinematografice – Otília Ármeán, György Durst, Jenő Hartyándi, Radu Vasile Igazság, Előd Németh și Tibor Schneider – a decis ca programul de concurs să cuprindă 24 de filme de ficțiune, 19 animații, 1 documentar și 1 film experimental. Diversitatea tematică și vizuală a scurtmetrajelor selectate promite o experiență captivantă pentru toți cinefilii.

Competiția națională va include 14 creații, dintre care 11 filme de ficțiune, 2 filme experimentale și 1 documentar. Se preconizează că festivalul va oferi un adevărat spectacol de artă cinematografică, explorând teme profunde și prezentând culturi diverse prin intermediul unei palete largi de genuri și stiluri.

Premiile festivalului vor fi acordate de un juriu format din regizori și cineaști de renume: Katalin Moldovai, Ádám Breier, Andrei Botnaru, Radu Cristian Pop și Vlad Ilicevici, fiecare având un portofoliu vast în domeniul filmului. Acești profesioniști vor evalua cu atenție lucrările din competiție și vor oferi recunoaștere celor mai inovative și valoroase creații din acest an.

Festivalul Alter-Native este, fără îndoială, un punct de referință pentru cinematografia de scurtmetraj, aducând în atenția publicului lucrări care îmbină talentul artistic cu inovația tehnologică și diversitatea culturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare