Serena Williams și-a jucat ultimul meci de tenis

SPORT. Cariera de tenis a Serenei Williams s-a încheiat ieri probabil, cu ultimul meci al carierei, într-o înfrângere de trei seturi în fața lui Ajla Tomljanović, care este în prezent pe locul nr. 46 în lume.
Tomljanović a învins-o pe Serena într-o luptă de trei ore, câștigând în cele din urmă cu 7-6, 6-7, 6-1. Williams a anunțat la începutul lunii august că acest US Open va fi meciul ei de adio de la sport, deși există întotdeauna posibilitatea ca superstarul să revină.
 
Când meciul s-a încheiat, „Simply the Best” de Tina Turner a început să răsune pe Arthur Ashe Stadium.
„O, Doamne, vă mulțumesc foarte mult, ați fost extraordinari astăzi”, a spus ea într-un interviu de după meci, în timp ce începea să plângă. „Mulțumesc, tati, știu că te uiți. Mulțumesc, mamă. Mulțumesc tuturor celor care sunt aici, care au fost de partea mea – atât de mulți ani, literalmente zeci de ani. Dar totul a început cu părinții mei și merită totul. Deci Sunt foarte recunoscătoare pentru ei.”
„Sunt lacrimi de fericire”, a continuat ea. “Și nu aș fi Serena dacă nu ar exista Venus. Deci, mulțumesc Venus. Ea este singurul motiv pentru care Serena Williams a existat vreodată.”
 
Ca parte a “rămas bun” de la sport, a jucat la dublu cu Venus. Au pierdut alaltăieri seară, iar Venus nu mai continuă nici ea în turneul de simplu, pierzând meciul din primul tur în seturi consecutive în fața belgienei Alison Van Uytvanck.
 
Williams, care este considerată una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile, s-a luptat cu decizia ei de a se retrage, spunându-i lui Meghan Markle: „Fac asta de când sunt, de când îmi amintesc. Și acum am 40 de ani, deci e ca și cum întreaga mea ființă și întreaga mea viață au avut un singur scop. Așa că să nu mai fac asta, este incitant, nu-i așa? Aștept cu nerăbdare.”
 
Williams și-a făcut debutul profesional în 1995, la scurt timp după ce a împlinit 14 ani. Ea a câștigat primul ei US Open în 1999 — a câștigat turneul de la New York de încă cinci ori — și a câștigat 23 de titluri de Grand Slam de-a lungul carierei. Căutarea ei pentru al 24-lea Slam, pentru a egala recordul lui Margaret Court, a fost narațiunea dominantă a ultimilor ani de turneu.
 
Chipurile celebre din tribunele de la Arthur Ashe Stadium care au urmărit turneul final al lui Williams, l-au inclus pe soțul ei Alexis Ohanian; fiica ei, Olympia; Tiger Woods, despre care Williams a scris-o în Vogue, a încurajat-o să revină pe teren în primăvara trecută; și altele.
 
„Sunt atât de recunoscătoare fiecărei persoane care a spus vreodată „Go Serena” în viața lor. Adică, m-au adus aici”, a spus ea după meci.
 
Serena Williams la 40 de ani, trece în palmares 23 de titluri de Grand Slam – cele mai multe din era Open și doar cu unul mai puțin decât recordul all-time deținut de Margaret Court.
Serena și-a trecut în cont 73 de titluri la simplu, 23 la dublu, patru medalii de aur olimpice, 7 titluri la Australian Open, 7 la Wimbledon, 6 la US Open și 3 la Roland Garros. În total, ea a adunat 367 de victorii la turnee majore.
 
Williams a fost în opt perioade liderul WTA, în intervalul 2002-2017, adunând un total de 319 săptămâni, 186 dintre ele fiind consecutive.
Serena Williams şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 858 de meciuri câştigate şi 156 pierdute. A câştigat peste 94 de milioane de dolari în premii la turneele de tenis, mai mulţi bani decât orice altă sportivă din circuit.
 
În ceea ce priveşte titlurile din circuitul WTA, lider în clasamentul all-time este Martina Navratilova, cu 167, urmată de Chris Evert – 157, Steffi Graf – 107, Margaret Court – 92 şi pe cinci este Serena Wiliams, cu 73.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare