SERVICIU GRATUIT – O farmacie din județul Mureș efectuează gratuit teste antigenice rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19

INFO. Începând de luni, 20 septembrie 2021, o farmacie din județul Mureș fae gratuit teste antigenice rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19. Farmacia este Help Net nr. 410, situată în Târgu Mureș, pe strada Gheorghe Marinescu nr. 60, iar doritorii pot apela pentru testarea gratuită în zilele de luni și vineri, în intervalul orar 10.00-12.00.

 

Acesta este cel de-al doilea serviciu gratuit pe care Farmaciile Help Net îl pun la dispoziția pacienților în contextul pandemic, după ce, în luna februarie, a fost lansată aplicația mobilă HelpLine dedicată pacienților confirmați cu COVID-19, care primesc îngrijire specializată pe parcursul zilelor de izolare.

 

Persoanele care au suspiciuni sau simptome de infectare cu SARS CoV 2 au posibilitatea să își facă testul rapid într-un mod accesibil, sigur și gratuit în Farmaciile Help Net care sunt autorizate să organizeze activități de testare a populației.

 

Pentru testarea rapidă antigenică se recoltează doar probe de exsudat nazofaringian, în spații special amenajate în interiorul farmaciei. Prelevarea și manevrarea probelor se face de personal instruit corespunzător, în condiții de maximă siguranță. Pacientul primește rezultatul testului într-un buletin de testare, semnat electronic, care este eliberat, pe loc, în limbile română și engleză, și este valabil 48 de ore de la momentul testării.

 

În cele două luni de la autorizare, cele 13 farmacii Help Net autorizate din țară au efectuat gratuit peste 2.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19. Serviciul se va extinde și la alte farmacii Help Net, pe măsură ce procedurile de autorizare se finalizează.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare