Foto (medalion): Prof. Dr. Simona Bățagă (stânga) și Dr. Monica Cristina Pantea (dreapta)

SESIZARE DNA – Dr. Monica Pantea ar fi operat ilegal la Clinica de Gastroentorologie a SCJU Mureș, cu complicitatea șefei Clinicii, Simona Bățagă

SESIZARE PENALĂ. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut public astăzi, 21 ianuarie 2020, că va depune plângere penală la DNA împotriva a doi medici mureșeni: dr. Monica Cristina Pantea (medic care are contract de muncă pentru efectuarea de serviciu de gardă la Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș și este asistent universitar la UMFST Târgu Mureș) și prof. univ. dr. Simona Maria Bățagă (șefa Clinicii de Gastroentorologie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș din 2008).

 

Conform lui Ungureanu, medicul Monica Pantea (35 de ani, foto mic stânga) ar fi efectuat, timp de aproape un an, sute de intervenții deși nu avea dreptul legal. Acestea s-au făcut cu complicitatea șefei Clinicii, prof. Simona Bățagă, chiar pe parafa acesteia.

 

În timpul documentării scrierii, msnews a intrat în posesia unui document care atestă că Bățagă a fost conducătorul de doctorat al lui Monica Cristina Pantea (fostă Popescu) – aceasta și-a susținut teza de doctorat la UMFST Târgu Mureș (facultate pe care a absolvit-o în 2009), în 31 octombrie 2019 (“Aspecte endoscopice şi histopatologice ale leziunilor gastroduodenale induse medicamentos”).

 

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a confirmat printr-un comunicat faptul că dr. Monica Pantea (foto mic dreapta) a avut încheiat contract de gărzi ca medic specialist gastroenterologie cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş și că în urma anunțului deputatului Ungureanu a demarat, în această dimineață, o anchetă administrativă – de parcă n-ar fi știut până acum, pentru că evenimentele s-ar fi petrecut pe Lună, nu în ograda proprie.

 

Ungureanu a mai precizat că în Clinica mureșeană condusă de prof. Simona Bățagă își desfășoară legal activitatea de explorari endoscopice patru medici angajați, însă dr. Pantea a primit de la șefa Clinicii acordul de la să efectueze endoscopii digestive superioare și inferioare, să pună diagnostice și să stabilească terapii în Laboratorul de Endoscopie din cadrul clinicii și chiar avea atribuții de îngrijire a pacienților cu internări continue în Clinica Gastroenterologie.

 

Practic, dr. Pantea activa exact ca o angajată a Clinicii, deși nu era. Explorările endoscopice și consumabilele folosite la intervențiile efectuate de dr. Pantea au fost decontate pe spitalizări de zi efectuate pe numele șefei Clinicii, fraudându-se bugetul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare