School student’s taking exam, thinking hard, writing answer in classroom for educational university admission test and world literacy day concept

Sfârșitul unei așteptări: Ultima zi din sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

EDUCAȚIE. Cu emoții și așteptări, absolvenții de liceu se pregătesc să încheie ultima zi a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului din acest an. Pentru majoritatea candidaților, vineri este ziua în care vor susține proba la alegere a profilului și specializării, în timp ce luni doar cei care fac parte din minoritățile naționale vor mai avea de susținut proba scrisă la limba și literatura maternă. Cu aproape 34.000 de candidați înscriși în total la această sesiune de Bac, examenul a reprezentat o provocare pentru mulți tineri.

Ministerul Educației a dezvăluit că, în total, aproximativ 34.000 de candidați și-au depus dosarele pentru această sesiune de Bacalaureat, însă nu toți vor susține toate probele. Joi, absolvenții au avut o zi încărcată, rezolvând subiectele la matematică sau istorie, în funcție de profilul ales. Totuși, un număr de aproximativ 3.600 de candidați din cei 19.000 așteptați au lipsit din examen. Mai mult decât atât, 29 dintre candidații prezenți au fost eliminați din examen din cauza fraudelor sau a tentativelor de fraudă.

Următoarele etape ale acestui proces îi așteaptă pe tineri. Primele rezultate ale Bacalaureatului vor fi afișate pe data de 25 august, aceasta fiind și ziua în care candidații vor putea depune contestații în cazul în care consideră că evaluarea lor a fost incorectă. Evaluarea contestațiilor se va încheia pe 28 august, iar notele finale ale examenului vor fi anunțate în data de 29 august.

Această sesiune de Bacalaureat a fost o etapă importantă pentru absolvenții de liceu, încheind o perioadă semnificativă din viața lor școlară. Cu emoții, speranțe și determinare, tinerii au trecut prin probele acestui examen, așteptând cu nerăbdare să vadă rezultatele finale care îi vor ghida în următorii pași ai vieții lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare