SFATURI DE BUSINESS – 6 factori-cheie pentru începerea unei afaceri de hosting VPS

HOSTING VPS. Un Server Virtual Privat (VPS) oferă beneficiile unui server dedicat la un preț rezonabil și, în ultimii ani, cererea de servicii de găzduire VPS a crescut într-un ritm impresionant. Dacă aveți în plan începerea unei afaceri de găzduire VPS, am adunat câteva sfaturi care vă vor permite să luați decizii bine informate.

 

În zilele noastre, Internetul are un rol critic în viața de zi cu zi a multor oameni; numărul celor care depind de Internet pentru activitățile zilnice a crescut enorm. Au fost dezvoltate milioane de site-uri web iar acest lucru a creat o cerere consistentă pentru servicii de gazduire fiabile și de calitate.

 

Serviciile de gazduire de tip shared, serverele Virtuale private (VPS) și serverele dedicate sunt cele mai comune opțiuni de găzduire. Serviciile de tip shared prezintă însă riscuri mai mari de securitate (atacuri, malware) și un nivel de resurse scăzut. Pe de altă parte, serverele dedicate sunt destul de scumpe și majoritatea companiilor mici nu și le pot permite.

 

Pentru a reuși într-o afacere de găzduire VPS super rapidă și cu prețuri rezonabile va trebui să luați în considerare următorii factori-cheie:

 

1. Prețuri rezonabile ale planurilor de găzduire VPS

 

Pentru a câștiga și reține clienții, trebuie să le puteți oferi servicii de înaltă calitate la prețuri rezonabile. Pentru a veni cu un plan bun de stabilire a prețurilor, este important să cercetați / să vă documentați pentru a înțelege cum își stabilesc concurenții dvs. prețurile pentru serviciile oferite. Acest lucru vă va permite să stabiliți un preț cât mai avantajos atât pentru afacerea dvs., dar și pentru clienții dvs.

 

2. Asistență pentru clienți de calitate

 

Clienții sunt atrași de companiile de găzduire web care ofera asistență de încredere și de calitate. Astfel de companii pot să-și păstreze clienții deoarece un suport de încredere 24×7 se traduce prin perioade de nefuncționare (downtime) minime.

 

Ca și companie care oferă servicii de hosting VPS, puteți fie angaja o echipă de asistență sau puteți opta pentru externalizarea serviciilor de asistență de la o terță parte. Însă dacă doriți să asigurați clienților dvs. servicii de asistență de cea mai bună calitate, atunci angajarea propriei echipe poate fi cea mai buna opțiune.

 

3. Furnizor de servicii Internet rentabil și fiabil

 

Pentru a oferi servicii de hosting VPS de înaltă calitate, va trebui să aveți un furnizor de servicii Internet de încredere, care să vă ofere resursele necesare afacerii dvs. Este obligatoriu ca furnizorul de servicii să vă garanteze uptime ridicat.

 

Având în vedere că resursele hardware sunt esențiale pentru afacerea dvs. de găzduire, este recomandat să contractați resurse în funcție de numărul de clienți pe care vă așteptați să îi aveți. Puteți mări resursele pe măsură ce afacerea dvs. se va extinde.

 

4. Server dedicat închiriat sau cumpărat?

 

Este întotdeauna recomandat să vă începeți afacerea de hosting VPS cu unul sau mai multe servere dedicat închiriate. Odată ce v-ați dezvoltat suficient, puteți muta ulterior mașinile virtuale pe propriul hardware, cu lățime de bandă dedicată și spațiu de colocare în rack.

 

Pentru a satisface cerințele clienților dvs., va trebui să cercetați și să identificați cele mai bune servere dedicate pentru nodurile dvs. de găzduire. Asigurați-vă că obtineți cele mai bune oferte de pe piață, deoarece costul acestora va determina tarifele pentru serviciile dvs., în echilibru cu alți factori.

 

5. Strategia concurenței

 

Având în vedere că piața are mulți jucători și concurența este de obicei mare, va trebui să aveți o strategie bună care să vă permită să atrageți și să păstrați clienți. Dacă sunteți un furnizor competitiv de servicii de găzduire VPS șansele de a câștiga noi clienți de partea dvs. vor fi mari.

 

6. Disponibilitea serviciului (uptime)

 

Pentru a oferi clienților dvs. servicii neîntrerupte (asigurarea faptului ca serverul funcționează și afișează website-urile clienților) va trebui să vă asigurați că găzduirea dvs. beneficiază de provideri pe care vă puteți baza. Astfel, disponibilitatea (uptime) va rămâne ridicată și veți putea obține asistența întotdeauna de la providerii dvs., indiferent dacă este vorba de software, hardware sau alimentare electrică.

 

Factorii de mai sus pot reprezenta un bun punct de pornire pentru afacerea dvs. Există însă și alte etape pe care trebuie să le parcurgeți (ex. planul de afaceri, o echipă cu experiență etc.) și care pot asigura succesul afacerii dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare