Sfinți Tămăduitori sărbătoriți în luna iunie

RELIGIE. Luna iunie este plină de sărbători dedicate sfinților tămăduitori, care au adus vindecare și alinare oamenilor de-a lungul timpului. Iată unii dintre aceștia:

 1. Sf. Agapit de la Lavra Peșterilor din Kiev – 1 iunie
  • A trăit în secolul al X-lea și a fost cunoscut pentru folosirea remediilor naturale și a rugăciunii în vindecarea bolnavilor. A devenit faimos după ce a prorocit corect momentul propriei morți.
 2. Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava – 2 iunie
  • Martirizat în secolul al XIV-lea, moaștele sale au fost aduse la Suceava, unde au săvârșit numeroase minuni, vindecând diverse boli.
 3. Sf. Columba al Ionei – 9 iunie
  • Ieromonah irlandez din secolul al VI-lea, cunoscut pentru minuni precum preschimbarea apei în vin și tămăduirea bolilor incurabile. A fost un misionar important în Scoția.
 4. Sf. Ier. Luca, Arhiepiscopul Crimeei – 11 iunie
  • Chirurg și preot, a trăit între 1877 și 1961. A fost întemnițat de comuniști, dar a continuat să opereze și să vindece oameni. Moaștele sale sunt venerate în Crimeea și România.
 5. Sf. Proroc Elisei – 14 iunie
  • A trăit în secolul al IX-lea î.Hr. și a săvârșit numeroase minuni, inclusiv învierea unui mort. A continuat să facă minuni și după moarte.
 6. Sf. Ier. Tihon, episcopul Amatundei – 16 iunie
  • Episcop în insula Cipru, a trăit în secolele IV-V. A făcut minuni atât în timpul vieții, cât și după moarte, vindecând bolnavii și săracii.
 7. Sf. Cuv. Mc. Fevronia – 25 iunie
  • Martirizată în timpul domniei împăratului Dioclețian, moaștele sale au săvârșit multe minuni, inclusiv vindecări miraculoase.
 8. Sf. Cuv. David din Tesalonic – 26 iunie
  • Monah care a trăit în secolele V-VI. A avut darul de a izgoni demonii și de a tămădui orice boală. Moaștele sale se află în Tesalonic.
 9. Sf. Cuv. Samson, primitorul de străini – 27 iunie
  • Educat în diverse domenii, inclusiv medicina, a vindecat bolnavii și a ajutat săracii. A convins pe împăratul Justinian să ridice un spital.
 10. Sf. Apostoli Petru și Pavel – 29 iunie
  • Cunoscători ai Evangheliei și făcători de minuni, ambii au săvârșit numeroase vindecări, inclusiv vindecarea ologilor și a bolnavilor prin haine purtate de ei.

Acești sfinți sunt venerați pentru puterea lor de a vindeca și pentru exemplul lor de credință și milostenie. Rugăciunile adresate lor sunt considerate a aduce alinare și tămăduire celor în suferință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare