Siguranța apei de la robinet: 78% dintre români caută alternative la apa îmbuteliată

HIDRATARE. Cu Ziua Mondială a Apei recent sărbătorită, ocazia a adus în prim-plan o serie de dezbateri și acțiuni noi privind importanța și gestionarea resurselor de apă, dat fiind faptul că aceasta devine tot mai puțină și mai poluată. La nivel global, aproape 800 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă și curată. În contextul acesta, este esențial să analizăm situația din Europa.

Un studiu efectuat în România, Slovacia, Ungaria și Cehia a oferit concluzii interesante. Aproximativ 84,9% dintre cei intervievați se tem să consume apă de la robinet. Deși situația nu este foarte încurajatoare, în România, 51% dintre respondenți consideră că apa de la robinet nu reprezintă o sursă sigură de hidratare. Specialiștii ne atrag atenția să privim apa ca pe un aliment, iar calitatea sa nu poate fi ignorată. De asemenea, se recomandă consumul de apă naturală, mineralizată, în detrimentul celei tratate.

Organizația Mondială a Sănătății a subliniat că apa provenită din osmoză directă, apa demineralizată sau cea de la robinet nu poate fi considerată apă potabilă, deoarece lipsește complexitatea mineralelor esențiale. Totuși, studiul a evidențiat că România face progrese în direcția corectă, deși timid. Aproximativ 78% dintre români iau în considerare alternativele la apa îmbuteliată în sticle de plastic.

În legătură cu obiceiurile de consum, se observă că consumăm mai puțină apă în timpul iernii, aproximativ 3,4 pahare comparativ cu cele 6,8 pahare în timpul verii. De asemenea, un aspect interesant este că, odată cu înaintarea în vârstă, tendința de a uita să bem apă devine tot mai pronunțată. Acest fenomen a condus chiar la dezvoltarea unor aplicații pe telefon care ne reamintesc să ne hidratăm în mod regulat. Conform studiului, aproximativ 60% dintre românii chestionați se confruntă cu această problemă, uitând pur și simplu să consume apă pe parcursul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare