Simona Halep a ieșit de astăzi din top 500 WTA

SPORT. Simona Halep a primit vestea de care se temea în aceste zile: tenismena a coborât din topul 500 WTA. Această schimbare nefericită se datorează suspendării temporare pe care a primit-o în cazul său de dopaj.

După ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, Halep nu a mai participat la niciun meci oficial timp de 11 luni.

Deși campioana de Grand Slam așteaptă cu nerăbdare verdictul de la organizația independentă Sport Resolutions, care întârzie să fie pronunțat, consecințele acestei situații sunt deja simțite. Halep a ieșit din topul WTA deoarece nu a putut apăra trofeul câștigat în 2022 la Rogers Cup. Prin această pierdere, jucătoarea a renunțat la 900 de puncte în clasamentul WTA, ceea ce a dus la căderea ei în afara primelor 500 de poziții din lume.

În prezent, numele Simonei Halep se regăsește în topul WTA cu doar 70 de puncte. În acest moment, verdictul pe care-l va primi are o importanță mai redusă, având în vedere consecințele deja semnificative.

În eventualitatea în care verdictul Sport Resolutions va fi în favoarea ei, Simona Halep va trebui să repornească de la zero pentru a reveni în circuit. Pentru a obține accesul la tablourile principale ale turneelor, jucătoarea va trebui fie să primească wild card-uri, fie să participe la meciurile de calificări, la fel ca o debutantă.

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei, a discutat despre această problemă în mai 2023:

“Problema este că a petrecut prea mult timp pe margine din cauza acestor amânări, iar cel mai probabil își va pierde toate punctele. A pierdut patru Grand Slamuri și toate punctele doar pentru că cei din sistem nu și-au făcut datoria în mod corespunzător.

Astfel, atunci când va putea reveni în competiții, va trebui să o facă practic de la zero, ceea ce este extrem de nedrept. Această situație există doar din cauza neglijenței celor implicați.”

Recent, un alt fost antrenor al Simonei, Andrei Pavel, și-a exprimat punctul de vedere cu privire la situația sportivei:

“Simona a trecut prin momente foarte dificile, atât pe terenul de tenis, cât și din punct de vedere personal. Nu merita să i se întâmple asta. (…) Cred că Simona Halep a recurs la acea substanță din motive personale”, a afirmat Pavel.

“Am auzit tot felul de teorii ale conspirației legate de Simona Halep, dar trebuie să ne amintim că și în cazul mele au circulat multe zvonuri, de exemplu că aș fi trucat un meci. Pe vremea mea, s-a scris că Andrei Pavel ar fi sub influența pariurilor și tot felul de asemenea acuzații de care nu aveam nicio idee.

Nu pot să știu cu exactitate ce se petrece acolo, dar din perspectiva mea, totul pare o absurditate. Sper ca adevărul să iasă la lumină, dar eu nu am suficiente dovezi pentru a spune ceva concret.

Pot să afirm că ea nu a folosit intenționat substanțe interzise pentru performanță sau succes în tenis, ci din motive personale, cel puțin așa cred”, a subliniat Andrei Pavel în cadrul emisiunii SportCast.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare