Simona Halep acceptă un wild-card: trecerea de la Cupa Billie Jean King la turneul de la Rouen

SPORT. Simona Halep nu va participa la meciul de Billie Jean King Cup dintre România și Ucraina, programat pe 12 și 13 aprilie, din cauza unor probleme medicale, conform anunțului oficial al federației. Cu toate acestea, conform unor informații recente, fostul număr 1 mondial ar fi acceptat să participe la un turneu din Rouen, programat între 15 și 22 aprilie.

Se pare că Halep a primit un wild-card pentru a juca la un turneu de categorie WTA 250, ceea ce ridică întrebări cu privire la motivele invocate pentru retragerea din echipa de Billie Jean King Cup. Este posibil ca absența să fi fost determinată mai degrabă de lipsa de pregătire, temerile legate de presiunea meciului cu Ucraina și de obosirea pe care ar fi presupus-o un nou drum în SUA, unde urma să aibă loc meciul.

Conform informațiilor de pe fanatik.ro, Halep a acceptat deja invitația de la organizatorii turneului WTA 250 din Rouen, dar anunțul oficial încă nu a fost făcut pe site-ul competiției. Turneul va avea loc în săptămâna 15-22 aprilie, pe zgură, în sală. Se pare că Halep ar fi primit, de asemenea, o invitație și pentru turneul de la Stuttgart, de rang superior (WTA 500), dar nu a solicitat-o.

Preferând un concurs mai mic, unde poate juca mai multe meciuri, Halep își va testa abilitățile la Open Rouen. În contrast, la Stuttgart, va întâlni o concurență mai puternică, inclusiv jucătoare de top, deja din primul tur. Această decizie este similară cu cea a lui Naomi Osaka, care a optat pentru turneul din nordul Franței în locul celui de la Stuttgart.

Simona Halep a revenit pe teren săptămâna trecută, după o absență de un an și 7 luni. Românca a suferit o înfrângere în primul tur la Miami, în fața Paulei Badosa, iar apoi s-a întors în țară pentru a se pregăti pentru sezonul de zgură alături de noul său antrenor, Carlos Martinez. În prezent, Halep nu are un clasament mondial, dar va intra în ierarhia WTA începând cu mâine, datorită celor 10 puncte câștigate la Miami, după locul 1.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare