Simona Halep: ‘Cel Mai Greu Meci din Viața Mea!’, după decizia de suspendare pe 4 ani

SPORT. Simona Halep a reacționat pentru prima dată după ce a primit suspendarea de patru ani în urma scandalului de dopaj care a ținut în alertă lumea tenisului. Decizia controversată a fost anunțată un an mai târziu de la momentul în care Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanță interzisă.

Suspendarea Simonei Halep a intrat în vigoare din luna octombrie a anului trecut. Dacă nu va putea dovedi nevinovăția în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), aceasta ar putea reveni pe teren abia pe 6 octombrie 2026.

Pe rețelele sociale, Simona Halep și-a exprimat dorința de a continua lupta și a anunțat că va face apel la TAS pentru a contesta decizia de suspendare. Iată ce a declarat:

“Astăzi, un tribunal sub egida programului anti-doping a anunțat o tentativă de decizie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea, și din păcate lupta continuă. Mi-am dedicat viața tenisului. Am acceptat regulile care guvernează sportul nostru și nu am luat în mod conștient sau intenționat nicio substanță interzisă. Refuz să accept decizia de patru ani de suspendare.

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzații aduse de ITIA – un test de urină pozitiv pentru o substanță interzisă și o încălcare a Programului de Pașaport Biologic. Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele și am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură ABP. Deși sunt recunoscătoare să am în sfârșit un deznodământ în fața unui tribunal, după numeroase întârzieri nefondate și cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt șocată și extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal.

Cred într-un sport curat și, în aproape două decenii ca jucătoare profesionistă de tenis, de-a lungul a sute de turnee și două titluri de Grand Slam, am făcut 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă nu există substanțe interzise – toate au fost curate, până la 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului, mi-am ajustat suplimentele nutritive.

Niciunul dintre ingredientele enumerate nu includea substanțe interzise, însă acum știm – și tribunalul a fost de acord – că unul dintre ele a fost contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu inițial pozitiv până la începutul anului 2023, toate rezultatele fiind negative. În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzație de ABP doar după ce grupul său de experți a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei să-și schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experți care s-au uitat doar la parametrii mei sanguini – pe care i-am menținut mai bine de 10 ani în același interval.

Sunt veșnic recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor și a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele de aceste acuzații false și a mă întoarce pe teren. Intenționez să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză.”

Simona Halep și-a menținut hotărârea și determinarea de a lupta pentru reputația sa și pentru a reveni în lumea tenisului la nivel înalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare